Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Florin Hrebenciuc vrea ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi direct, în două tururi de scrutin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general adjunct al Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP, Florin Hrebenciuc, a declarat, ieri, că susţine ca alegerea preşedinţilor de Consilii Judeţene să se facă în urma a două tururi de scrutin. Florin Hrebenciuc a spus că şi conducerea centrală a PMP susţine alegerea şefilor de Consilii Judeţene în două tururi de scrutin. El a arătat că PMP este partidul care a promovat proiectul de lege pentru alegerea primarilor din două tururi, Hrebenciuc subliniind faptul că acelaşi model trebuie să fie aplicat şi pentru preşedinţii de Consilii Judeţene pentru ca aceştia să aibă o mai mare legitimitate şi susţinere în rândul cetăţenilor. Secretarul general adjunct al PMP Suceava consideră că este absolut firesc şi normal ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi tot prin vot direct de către cetăţeni şi tot în două tururi. „Dacă primarii vor fi aleşi din două tururi, şi preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să fie votat direct de către cetăţeni”, a spus Florin Hrebenciuc. 

El a arătat că prin adoptarea în Parlament a proiectului de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin va începe, în mod real, debaronizarea României. „Pentru susţinerea acestui proiect al PMP pentru alegeri în două tururi pentru funcţia de primar au semnat peste un milion de români. Prin revenirea la acest sistem de vot nu vor mai exista cazuri de primari aleşi cu mai puţin de 10% din numărul celor care au drept de vot într-o localitate, ceea ce determină ca aceştia să nu aibă autoritate, dar nici susţinerea comunităţilor locale pentru a lua anumite măsuri sau pentru a implementa o serie de reforme în localităţile pe care le conduc”, a declarat Florin Hrebenciuc. De asemenea, el a mai afirmat că alegerea primarilor din două tururi va creşte şi gradul de transparenţă în ceea ce priveşte alianţele politice, dar în acelaşi timp vor exista şi mai puţine blocaje între primari şi consiliile locale.

Florin Hrebenciuc a făcut referire şi la iniţiativa PSD şi UDMR de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce acesta şi-a asumat răspunderea pe legea privind alegerea primarilor din două tururi, precizând că demersul celor două partide reprezintă un afront adus democraţiei din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florin Hrebenciuc vrea ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi direct, în două tururi de scrutin.
 Vizualizări articol: 1619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin Hrebenciuc vrea ca preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi direct, în două tururi de scrutin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei