Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Va preda în ceruri!

Profesorul Aurel Ulsamer, condus ieri pe ultimul drum de rude şi apropiaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Ulsamer, unul dintre cei mai pedanţi şi eleganţi profesori ai Sucevei, a fost condus ieri pe ultimul drum de prieteni, apropiaţi şi rude. A plecat din lumea aceasta cu doar câteva luni înainte de a împlini 84 de ani şi a făcut-o aşa cum s-a comportat o viaţă întreagă: foarte discret.

Costică Costan, coleg al lui Aurel Ulsamer la Liceul „Ştefan cel Mare”, şi-l aminteşte ca pe un om care nu a supărat niciodată pe nimeni.

„Era de o modestie extraordinară, iar dacă dorea să atragă atenţia asupra unui lucru o făcea printr-o glumă fină şi nu ca pe un reproş. A fost un model de şef, care se impunea prin modul în care se comporta. Practic, te determina să faci totul din respect. Îmi amintesc că în 1974, când era director adjunct la Liceul <Ştefan cel Mare>, eu veneam de la Arbore şi ajungeam seara pe la 7.00, iar el uda florile din şcoală şi când l-am întrebat de ce nu se ocupă femeia de serviciu mi-a spus că are şi ea dreptul să fie liberă. Acesta era omul Aurel Ulsamer”, a mărturisit profesorul Costică Costan.

Aurel Ulsamer a activat ca profesor de Biologie la Liceul „Ştefan cel Mare” în perioada 1974 – 1984, acolo unde a deţinut şi funcţia de director adjunct. Ulterior a ocupat funcţiile de director al Liceului Alimentar şi al Şcolii Generale Nr. 2 Suceava cu profil de muzică, actualul Colegiu de Artă „Ciprian Porumbescu”. De aici a ieşit la pensie în cursul anului 1998, iar ulterior a fost în societate un exemplu demn de urmat.

Înainte de a se dedica meseriei de profesor a activat în Comitetul de Cultură pentru pionieri în perioada 1960-1974. A urmat cursurile Liceului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, iar ulterior a absolvit Facultatea de Ştiinţe Naturale din cadrul Universităţii "Babes-Bolyai" de la Cluj-Napoca.

Era căsătorit din 1962 şi avea doi copii şi trei nepoţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Aurel Ulsamer, condus ieri pe ultimul drum de rude şi apropiaţi.
 Vizualizări articol: 4459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Profesorul Aurel Ulsamer, condus ieri pe ultimul drum de rude şi apropiaţi4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei