Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scumpire

Din luna ianuarie, fălticenenii plătesc mai mult pentru gunoiul colectat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fălticenenii vor plăti, începând cu luna ianuarie, lunar, operatorului serviciului de salubrizare, GOSCOM S.A. Fălticeni, o taxă de 15,90 lei, faţă de 14 lei pe lună, cât era tariful stabilit la sfârşitul lunii august 2019 pentru colectare, transport, sortare şi depozitare deşeuri menajere. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii ianuarie, când aleşii locali au avizat tariful de colectare, transport şi descărcare a deşeurilor la singura platformă ecologică din judeţ, cea de la Moara.

Noul tarif este influenţat de introducerea contribuţiei pe economia circulară, începând cu 1 ianuarie 2020, contribuţia către Fondul de mediu (conform prevederilor OUG 196/2005), fiind de 80 de lei/tonă faţă de 30 de lei/tonă cât a fost anul trecut.  

Conform primarului Cătălin Coman, taxa este impusă la nivel naţional. În 2017 şi 2018 această taxă a fost zero lei, anul trecut a fost de 30 de lei, iar acum este de 80 de lei.

“Tot ce nu colectăm selectiv ne costă foarte mult. Poate fi un argument pentru ca mulţi dintre noi să înţelegem importanţa colectării selective, pentru că tot ceea ce este colectat selectiv nu costă, chiar aduce beneficii. Deşeurile care nu sunt colectate selectiv înseamnă bani pe care o parte îi dăm operatorului serviciului de salubrizare, o parte operatorului depozitului de la Moara, iar o parte se duc la Fondul de mediu, la bugetul de stat. Trebuie să facem totul ca aceşti bani care pleacă de la noi să fie mai puţini, dar asta se va întâmpla doar dacă conştientizăm importanţa colectării selective a deşeurilor”, a precizat primarul Cătălin Coman.

 

Creşteri de preţ la apă şi canalizare

Și tariful la apă potabilă şi canalizare a crescut în acest an în urbea de pe Șomuz. Planul de evoluţie a tarifelor, pentru perioada 2020-2023, a fost solicitat de ACET Suceava, în calitate de operator judeţean al sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, fiind o componentă a proiectului  de “Dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava în perioada 2014-2020”. În urma hotărârii deliberativului local de la sfârşitul lunii decembrie 2019, tarifele percepute consumatorilor casnici şi non-casnici, pentru apa potabilă, cresc cu 2,7% de la 1 ianuarie 2020 şi ar urma să crească cu  3,2% în 2021; 1,2% în 2022 şi 1% în 2023, când s-ar ajunge la 4,96 lei / mc apă potabilă, la care se adaugă TVA-ul.

În ceea ce priveşte tarifele pentru serviciul de canalizare, creşterea este 10,1% în 2020; 2% în 2021; 8% în 2022, respectiv 17,8% în 2023. Astfel, de la un preţ de 3,48 lei / mc în 2020, preţul apei uzate ar urma să crească la 4,51 lei / mc în 2023, la care se adaugă TVA-ul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din luna ianuarie, fălticenenii plătesc mai mult pentru gunoiul colectat.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din luna ianuarie, fălticenenii plătesc mai mult pentru gunoiul colectat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei