Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur a cerut expres „Apelor Române” să realizeze îndiguirea râului Suceava în zona municipiului Suceava pentru noua zonă de agrement

Luni, 3 Februarie 2020 (15:53:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a solicitat în mod expres reprezentanţilor Administraţiei Naţionale „Apele Române” să realizeze îndiguirea râului Suceava în zona municipiului Suceava. Gheorghe Flutur vrea de la „Apele Române” să aibă în vedere o abordare integrată, astfel încât digurile să asigure atât protecţie la inundaţii, precum şi condiţii pentru realizarea unei zone de agrement.

„Doresc să vin în sprijinul Primăriei municipiului Suceava şi al sucevenilor pentru realizarea simultană a doua obiective odată cu îndiguirea râului Suceava în zona municipiului Suceava, respectiv construirea de diguri şi apărări de maluri care să asigure prevenirea efectelor inundaţiilor, cât şi realizarea unei zone de agrement, lucru pe care Primăria Suceava îl are în vedere”, a declarat Flutur după şedinţa care a avut loc luni la Consiliul Judeţean cu reprezentanţii Administraţiei Naţionale ”Apele Române”.

El a spus că tot în cadrul aceleiaşi întâlniri a avut loc o consultare publică pentru un proiect de îndiguire propus spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, pe Axa Prioritară 5 – Implementarea structurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, Domeniul major de intervenţie 1 – Protecţia împotriva inundaţiilor. La dezbatere au fost prezenţi proiectanţi, reprezentanţi din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, conducerea  Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Siret, precum şi primarii localităţilor Dorneşti, Satu Mare, Gălăneşti, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos.

„Este un proiect în valoare de circa 40 de milioane de euro pentru care sunt bani europeni. Proiectul are în vedere îndiguirea zonelor de risc de pe râul Suceava şi afluenţii săi, de la graniţa cu Ucraina până în comuna Satu Mare. În acest an vor fi finalizate proiectele, urmând ca în 2021 să se treacă la licitaţie pentru executarea lucrărilor”, a arătat Gheorghe Flutur. El le-a amintit celor de la „Apele Române” că în ultimii ani nu s-a făcut nici o îndiguire şi că ar fi momentul acum, „în al doisprezecelea ceas”, să se investească în zonele de risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a cerut expres „Apelor Române” să realizeze îndiguirea râului Suceava în zona municipiului Suceava pentru noua zonă de agrement.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gheorghe Flutur a cerut expres „Apelor Române” să realizeze îndiguirea râului Suceava în zona municipiului Suceava pentru noua zonă de agrement3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei