Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 feb 2020 - Anul XXV, nr. 26 (7331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Sindicaliştii din educaţie propun patru măsuri urgente pentru combaterea violenţei din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care reprezintă interesele a peste 165.000 de angajaţi din educaţie, cere Ministerului Educaţiei, Guvernului şi Parlamentului aplicarea de urgenţă a unor măsuri pentru combaterea violenţei în incinta spaţiilor de învăţământ. La nivel de judeţ, FSLI este reprezentată de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ (ASI), cu peste 8.000 de membri.

Sindicaliştii vor pază şi protecţie în unităţile de învăţământ, menţionând că această atribuţie este în responsabilitatea autorităţilor administraţiei locale, a inspectoratelor şcolare, a inspectoratelor de poliţie, de jandarmerie şi a unităţilor de învăţământ.

„Faptul că oricine poate să pătrundă în incinta unei unităţi de învăţământ, fără să fie legitimat, este o mare problemă care trebuie rezolvată urgent. Considerăm că pot fi identificate resursele necesare prin care toate şcolile din România să beneficieze de pază şi protecţie. Altfel, elevii, dar şi angajaţii din şcoli, rămân vulnerabili la orice formă de violenţă”, sunt de părere reprezentanţii FSLI.

Aceştia mai sunt de părere că trebuie instituită Legea de protecţie a cadrelor didactice. La propunerea federaţiei, în urmă cu patru ani a fost depusă o iniţiativă legislativă privind protecţia cadrelor didactice în îndeplinirea atribuţiei specifice funcţiei. Aceasta a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi mai are nevoie doar de votul senatorilor. 

De asemenea, sindicaliştii mai cer punerea în aplicare de urgenţă a modificărilor din Legea educaţiei naţionale privind combaterea bullying-ului. Normele de aplicare a legii se află acum în dezbatere publică, iar din momentul intrării lor în vigoare, Ministerul Educaţiei are obligaţia să dispună toate acele măsuri prin care se face prevenţie, dar se şi intervine cu un plan concret de acţiune şi sancţiuni în cazurile de agresiuni de orice tip.

O a patra măsură a sindicaliştilor din educaţie face referire la urgentarea procedurii privind stabilirea incompatibilităţilor de ordin medical cu funcţia didactică, în vederea prevenirii comportamentelor deviante ale celor care au ca menire principală educarea copiilor şi tinerilor.

„Noi nu vrem violenţă în unităţile de învăţământ şi considerăm că şcoala trebuie să fie un spaţiu sigur pentru toţi participanţii la actul educaţional: în egală măsură cadre didactice şi elevi. Ce se întâmplă în acest moment în unităţile de învăţământ este alarmant. Școlile sunt expuse actelor de agresiune, iar elevii şi profesorii sunt vulnerabili, pentru că nu au cum să se apere. Atragem atenţia, încă o dată, că şcoala românească are nevoie urgentă de Legea de protecţie a cadrelor didactice. (...) O altă problemă majoră o reprezintă lipsa pazei în unităţile de învăţământ: aici este şi mai grav, pentru că avem o lege, dar care nu este aplicată de autorităţi şi nimeni nu este tras la răspundere pentru acest lucru. Componenta financiară nu trebuie să fie cea care stabileşte cum sunt protejate şcolile. Tot ce vrem este siguranţă şi respect reciproc în unităţile de învăţământ, vrem şcoli în care să nu ne mai fie frică!", a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie propun patru măsuri urgente pentru combaterea violenţei din şcoli.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie propun patru măsuri urgente pentru combaterea violenţei din şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei