Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 261 (7262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Stadionul Areni va fi modernizat şi dotat cu nocturnă, de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadionul Areni va fi modernizat şi dotat cu instalaţie de iluminat nocturnă, chiar de anul viitor, din fondurile proprii ale Primăriei Suceava.

Anunţul a fost făcut de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că prima etapă, cea de dotare a stadionului cu nocturnă, demarează chiar de luna aceasta, cu supunerea spre aprobare a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei, în şedinţa de Consiliu Local din noiembrie, după care se vor iniţia procedurile de licitaţie.

„Valoarea totală a nocturnei este de 6,93 de milioane de lei, adică 1,335 de milioane euro. Îmi doresc ca până în primăvară să avem nocturnă definitivă”, a spus Lungu, motivând necesitatea acesteia prin meciurile importante care s-au jucat pe Areni în ultimii ani, precum cele cu Steaua, iar recent cu Dinamo, precum şi de numărul mare al sucevenilor care sunt interesaţi de fotbal.

Mai mult, edilul sucevean a anunţat şi intenţia fermă de a moderniza stadionul actual,   în condiţiile în care nu s-a mai primit deloc finanţare de la Guvern pentru ambiţioasele proiecte de amenajare a unui complex sportiv, cu Sală Polivalentă şi stadion nou, de 15.000 de locuri, pe terenurile din spatele hipermarketului Metro.

„Vom moderniza stadionul în faza în care este acum, pentru asta prindem în bugetul anului viitor suma de 10 milioane de lei. O parte din peluză vine modernizată odată cu parcarea primăriei. El stă destul de bine la nivelul terenului, al gazonului, avem deja făcute lucrări de modernizare la interioare, la grupurile sanitare şi la instalaţia de încălzire. Cu două milioane de euro am putea face un stadion cochet din ce avem. În măsura în care lucrurile vor evolua aşa cum ne dorim, să intrăm în Liga a II-a, mai putem interveni să-l mai modernizăm”, a precizat Ion Lungu.

În paralel, edilul sucevean vrea să meargă săptămâna viitoare la Bucureşti, pentru a solicita noului Guvern să finanţeze construirea Sălii Polivalente.

„Să fim realişti, nu ne va da nimeni bani să facem Sala Polivalentă şi stadion modern în acelaşi timp. Mergem mai departe cu Sala Polivalentă, să solicităm finanţare de la Guvern, voi merge la Bucureşti să solicit să fie prinsă la finanţare în 2020”, a spus Lungu, care s-a consultat în această privinţă cu viceprimarii, secretarul municipiului, dar şi cu persoane de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stadionul Areni va fi modernizat şi dotat cu nocturnă, de anul viitor.
 Vizualizări articol: 1862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Stadionul Areni va fi modernizat şi dotat cu nocturnă, de anul viitor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei