Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 261 (7262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Imunizare

Peste 12.700 de suceveni din categoriile de risc au fost vaccinaţi împotriva gripei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii din judeţ au raportat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava că din cele 19.120 de doze de vaccin antigripal repartizate judeţului pentru acest sezon rece, până în data de 3 noiembrie a.c. un număr de 12.737 de doze au fost deja administrate persoanelor din categoriile de risc.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a informat, printr-un comunicat de presă, că miercuri a început distribuirea celei de-a treia tranşe de vaccin antigripal către medicii de familie, respectiv 17.380 de doze. ”Dozele de vaccin vor fi distribuite pentru continuarea vaccinării gratuite a persoanelor care se încadrează în grupele la risc şi care doresc să se vaccineze”, a declarat dr. Grădinariu.

Primele două tranşe de vaccin repartizate judeţului nostru au fost distribuite unităţilor sanitare, instituţiilor de ocrotire, unităţilor de bolnavi cronici şi medicilor de familie.

Vaccinul gripal distribuit în acest an de Ministerul Sănătăţii este tetravalent, conţine antigenele necesare pentru prevenirea infecţiei cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2, B/Colorado, B/Phuket şi este indicat la adulţi şi copii începând cu vârsta de 3 ani”, a precizat dr. Grădinariu.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12.700 de suceveni din categoriile de risc au fost vaccinaţi împotriva gripei.
 Vizualizări articol: 1145 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 12.700 de suceveni din categoriile de risc au fost vaccinaţi împotriva gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei