Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 261 (7262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Costuri inevitabile

Credit de aproape 6 milioane de euro, necesar Primăriei Suceava pentru cofinanţarea proiectelor europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană intenţionează să contracteze un credit de aproape 6 milioane de euro pentru a avea cu ce face plata cofinanţării aferente proiectelor europene pe care le-a accesat.

„Noi avem încheiate 10 contracte pe fonduri europene şi în cele din urmă se vor concretiza. Unul dintre aceste contracte este pentru achiziţia a 15 autobuze electrice, iar altul pentru aducerea a 35 de autobuze electrice. Problema e că atunci când ne vin, trebuie să ne achităm de partea de cofinanţare, iar aceasta este foarte mare la autobuze din cauza TVA-ului. Pentru cele 50 de autobuze care vor veni trebuie să plătim 20 de milioane de lei numai pentru TVA, care nu este cheltuială eligibilă”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a dat ca exemplu situaţia în care mâine ar veni la Suceava cele 15 autobuze din proiectul realizat în comun cu MDRAP, la care procedurile de achiziţie sunt cele mai înaintate, caz în care administraţia locală ar trebui să plătească peste 7,1 milioane de lei TVA.

Tocmai de  aceea, edilul sucevean va propunere în Consiliul Local din noiembrie să fie contractat un împrumut de 27,7 milioane de lei, pentru cofinanţarea proiectelor europene – contribuţia de 2%, contribuţia la cheltuieli eligibile şi la cele neeligibile, plata TVA. În total, în euro, sunt necesari 5,8 milioane de euro.

„Nu ne apucăm să cheltuim aceşti bani, dar să fim asiguraţi că putem acoperi partea de cofinanţare atunci când se împlinesc proiectele”, a spus Lungu.

În paralel, prin Asociaţia Municipiilor din România, unde este prim-vicepreşedinte, edilul sucevean a solicitat Guvernului să înfiinţeze un fond special din care administraţiile locale să poată asigura cofinanţarea proiectelor europene, măsură care ar ajuta la o absorbţie mai bună a finanţărilor externe, în condiţiile în care multe primării se feresc să depună proiecte pentru că nu au cum să susţină financiar partea lor de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credit de aproape 6 milioane de euro, necesar Primăriei Suceava pentru cofinanţarea proiectelor europene.
 Vizualizări articol: 1252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credit de aproape 6 milioane de euro, necesar Primăriei Suceava pentru cofinanţarea proiectelor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei