Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 261 (7262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspecţii

”Excelent” şi ”Foarte bine” pentru Colegiul „Spiru Haret” Suceava, din partea evaluatorilor ARACIP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2019, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava a primit vizita inspectorilor ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), aceştia evaluând calitatea educaţiei oferite de liceul sucevean.

Au fost acordate calificative pentru toţi cei 43 de indicatori de performanţă, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune, liceul obţinând la 41 dintre indicatori calificativul „Foarte bine”, iar pentru alţi doi indicatori a fost acordat calificativul ”Excelent”.

De menţionat că „Excelent”, calificativul maxim, nu a mai fost acordat unei unităţi de învăţământ sucevene de ani buni.

”Acest rezultat situează această unitate de învăţământ printre cele de top la nivelul judeţului nostru”, au transmis reprezentanţii liceului.

 

Ce au verificat inspectorii ARACIP

Evaluarea externă a fost declanşată de ARACIP la solicitarea colegiului, scopul acesteia fiind atestarea nivelului calităţii serviciilor educaţionale oferite de unitatea de învăţământ pe cele trei domenii: capacitate instituţională, eficacitate educaţională şi managementul calităţii.

Pe parcursul evaluării, o echipă de experţi formată din doi membri a verificat atent toate aspectele desfăşurării actului educativ. Activităţile derulate au constat în vizitarea spaţiilor şcolare, interviu cu directorii, cu membrii Consiliului de Administraţie, membrii Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii, aplicare de chestionare şi interviu cu elevii, cu părinţii şi cu cadrele didactice, asistenţe la ore şi consultarea documentelor furnizorului de educaţie.

Conducerea colegiului a transmis că, în urma realizării acestor activităţi, echipa de evaluare a subliniat câteva puncte tari: colegiul dispune de o bază materială foarte bună, cu dotări ce se regăsesc în mijloacele şi materialele didactice utilizate, documentele programatice demonstrează o activitate managerială eficientă, există colaborare între cadre didactice, elevi şi familiile acestora în vederea îmbunătăţirii rezultatelor şcolare.

„Amintim faptul că în aceeaşi perioadă a anului trecut, Colegiul Naţional de Informatică Suceava a mai trecut printr-o evaluare ARACIP pentru verificarea conformităţii cu cerinţele standardelor de acreditare pentru Nivelul Liceal, Profil Real, Filiera Umanistă, Specializarea Filologie. Şi cu acea ocazie, echipa de evaluatori desemnată de ARACIP a constatat îndeplinirea tuturor indicatorilor de performanţă. Astfel de acţiuni demonstrează preocuparea echipei manageriale şi a colectivului de cadre didactice de a oferi asigurări la nivelul comunităţii noastre cu privire la calitatea activităţilor desfăşurate”, au mai spus reprezentanţii liceului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Excelent” şi ”Foarte bine” pentru Colegiul „Spiru Haret” Suceava, din partea evaluatorilor ARACIP.
 Vizualizări articol: 2955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
”Excelent” şi ”Foarte bine” pentru Colegiul „Spiru Haret” Suceava, din partea evaluatorilor ARACIP5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei