Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

CJ Suceava a alocat fonduri pentru a debloca problemele cu asigurarea căldurii în Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa de ieri, alocarea unei sume de 200.000 de lei pentru municipiul Vatra Dornei în vederea asigurării agentului termic pentru populaţia şi instituţiile racordare la sistemul centralizat de furnizare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean. Șeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat că, pe lângă această sumă, şi  Primăria Vatra Dornei va aproba alocarea unor fonduri tot pentru a rezolva această problemă. Flutur a precizat că banii vor fi folosiţi pentru plata unei părţi din sumele pe care firma Elsaco le are de primit pentru lucrările de montare a noilor cazane la centrala termică a municipiului. El a subliniat faptul că în Vatra Dornei nu se furnizează căldură în sistem centralizat, deoarece Guvernul nu a alocat o sumă de 15 milioane de lei pentru plata constructorului care a montat cazanele, motiv pentru care nu s-au făcut probele de căldură. De precizat că în şedinţa de ieri, consilierul judeţean Gabriela Mihai a atras atenţia că elevii din Vatra Dornei învaţă în frig, solicitând rezolvarea problemei încălzirii în acest municipiu.

Legat de această problemă, Gheorghe Flutur a mai spus că a trimis câte o scrisoare miniştrilor Dezvoltării, Finanţelor şi Mediului prin care instituţiile pe care le conduc trebuiau să facă o întâlnire interministerială pentru a debloca alocarea fondurilor către Vatra Dornei. „Suntem la finalul lunii octombrie şi acest lucru nu s-a întâmplat. Este bine să se ştie că sunt 15 milioane de lei datorie către Vatra Dornei pe Programul Termoficare, pe care trebuie să le plătească furnizorilor de echipamente de la Elsaco care au pus cele două cazane noi. Ei nu vor să înceapă probele până nu li se plăteşte. Astăzi am aprobat noi 200.000 de lei în şedinţă din puţinul pe care îl avem ca să ajutăm. De asemenea, în cursul zilei de marţi, în discuţia cu primarul de Vatra Dornei, acesta a spus că imediat după această şedinţă a CJ Suceava va face o şedinţă de îndată a Consiliului Local ca să dea toţi banii pe care îi mai are în cont furnizorului de cazane, dar tot nu ajunge decât o treime din valoarea cazanelor. Problema este la guvern, că trebuie să plătească banii firmelor furnizoare”, a afirmat preşedintele CJ Suceava. El a spus că în cursul zilei de ieri a primit răspuns din partea ministrului Dezvoltării, care a dat vina pe faptul că nu există încă un ministru al Mediului. „Eu înţeleg această chestiune, dar pregătirea pentru iarnă trebuia începută din primăvară sau din vară. Sper să se clarifice şi situaţia interimatului de la Guvern, dar sper şi ca banii pe i-am dat azi şi ce mai alocă Consiliul Local Vatra Dornei să fie suficienţi ca să înceapă probele la cazane, iar Guvernul care va veni să dea drumul la bani”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava a alocat fonduri pentru a debloca problemele cu asigurarea căldurii în Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava a alocat fonduri pentru a debloca problemele cu asigurarea căldurii în Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei