Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Stan îi transmite lui Flutur că Primăria Vatra Dornei ar fi vinovată de faptul că dornenii nu au căldură în case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a transmis şefului administrației județene, Gheorghe Flutur, că Primăria Vatra Dornei ar fi vinovată de faptul că dornenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu au căldură în case. Ioan Stan a transmis că salută cu interes luările de poziție ale lui Gheorghe Flutur, cu atât mai mult cu cât este sigur că „i se strepezesc dinții de câte ori pronunță PSD sau, mai nou, Videle”. „Cum spuneam, sunt marcat de strădania domnului preşedinte de a acuza şi domnia sa Guvernul PSD că, vorba aceea, <se poartă şi dă bine la şef>. Deci, caută să învinovățească şi sus-numitul de ceva, de oarece, de ce-o fi, guvernarea PSD şi mai precis efectele acesteia în Vatra Dornei. Concret, se face vinovat Guvernul, în accepțiunea respectivului, de nealocarea în zona aflată în discuție a sumelor necesare pentru decontarea echipamentelor montate în vederea furnizării de căldură în municipiul Vatra Dornei. Bineînțeles este prezentă binecunoscuta afirmație legată de favorizarea primăriilor PSD-iste în defavoarea celor de altă culoare politică. Ca să lămurim acest aspect, le ofer celor interesați câteva cifre”, a spus Ioan Stan. El a arătat că în 2018, bugetul pentru Vatra Dornei, la o populație de 17.176 persoane, a fost de 16,372 milioane de lei, bugetul municipiului Fălticeni, la o populație de 31.573 de persoane, a fost de 10,591 milioane de lei, iar bugetul pentru Câmpulung Moldovenesc, la o populație de 20.139 de persoane, a fost de 10,271 milioane de lei.

Liderul PSD Suceava a spus că în 2019, alocarea inițială pentru bugetul municipiului Vatra Dornei a fost de 10,116  milioane de lei, față de 1,676 milioane de lei la Fălticeni şi 5,576 milioane de lei la Câmpulung Moldovenesc. Ioan Stan a mai arătat că la ultima rectificare de buget pe anul 2019, Vatra Dornei primeşte 4,009 milioane de lei, iar municipiul Fălticeni o sumă de 3,649 milioane de lei. „Asta ca să lămurim cum e cu favorizarea primăriilor PSD-iste. Dar pentru a limpezi cu adevărat problema, să precizăm că, după punerea de acord şi semnarea de către cei în drept a programelor de termoficare, ne-am aflat în situația de a nu avea ministru la Mediu şi de a se refuza numirea unui interimar, de către ştim cu toții cine. În afară de asta, ar fi fost bine ca înainte de a blama guvernarea PSD-istă, să fi verificat domnul preşedinte dacă Primăria Vatra Dornei a trimis documentația refăcută conform ultimelor cerințe UE. Nu de alta, dar dacă nu ceri conform celor legale, nu primeşti. Și o nedumerire personală: dacă tot a aflat domnul preşedinte că la Videle vine iarna cu o lună mai devreme decât la Vatra Dornei, de ce n-a alocat sumele necesare din bugetul județean la timpul cuvenit evitării acestei situații? De fapt ştiu de ce. Pentru că e mai uşor să dai vina pe altul spre a-ți ascunde propria neputință. Și cred că n-ar strica să-şi amintească domnul preşedinte de modul strict personal în care a mânuit foarfeca bugetară, croind fără nici o reținere soarta primăriilor județene funcție de afilierea politică. Nu de alta, dar îi putem aminti noi”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan îi transmite lui Flutur că Primăria Vatra Dornei ar fi vinovată de faptul că dornenii nu au căldură în case.
 Vizualizări articol: 1767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stan îi transmite lui Flutur că Primăria Vatra Dornei ar fi vinovată de faptul că dornenii nu au căldură în case0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei