Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde dai și unde crapă

Aparaturi electrocasnice „prăjite”, în urma unei avarii la rețeaua de energie, în Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectuarea unor lucrări de modernizare stradală în cartierul sucevean Obcini s-a soldat cu probleme în casele unor locuitori din zonă, cărora li s-au „prăjit” aparaturile  electrocasnice.

Evenimentul s-a produs luni dimineață, în jurul orei 09.00, când o firmă care executa lucrări la infrastructura stradală a avariat un cablu subteran de energie, fiind afectată alimentarea la câteva blocuri de pe strada Stațiunii din municipiul Suceava.

O echipă de intervenţie a companiei Delgaz Grid s-a deplasat în teren și a restabilit alimentarea în aproximativ o oră de la producerea incidentului, dar, din păcate, incidentul nu a rămas fără urmări.

O parte dintre locuitorii din zonă au constatat că nu le mai funcționează aparatura electrocasnică, cel mai probabil din cauza șocului produs în rețea la avarierea cablului subteran.

„S-a ars centrala termică abia montată de trei zile. Noi cu ce ne mai încălzim acum?”, a reclamat un locuitor din zona afectată de ruperea unui cablu electric, care a și depus  o sesizare la EON, solicitând să primească despăgubiri.

Primul pas pe care trebuie să îl facă cei care se află în această situație, să le fie deteriorată aparatura electrocasnică din cauza unor probleme la rețea, este să anunţe în scris furnizorul de energie electrică în termen de 10 zile lucrătoare de la data producerii acestuia.

„Despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată se acordă în condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică.

Excepţie fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice şi receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri. Titularul de contract care a solicitat despăgubirea (sau împuternicitul acestuia) va primi în maximum 20 de zile lucrătoare rezultatul analizei privind acordarea sau neacordarea de despăgubiri”, a declarat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al Delgaz Grid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparaturi electrocasnice „prăjite”, în urma unei avarii la rețeaua de energie, în Obcini.
 Vizualizări articol: 2830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aparaturi electrocasnice „prăjite”, în urma unei avarii la rețeaua de energie, în Obcini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei