Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Maricela Cobuz anunţă că absolvenţii de medicină vor putea să susţină examenul de rezidenţiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că absolvenţii Facultăţilor de Medicină din România vor putea să susţină examenul de rezidenţiat pe data de 8 decembrie 2019. Maricela Cobuz a spus că pe 29 octombrie a.c., alături de colegii din Camera Deputaţilor a votat pentru adoptarea proiectului de lege privind organizarea şi finanţarea examenului de rezidenţiat. Cobuz a explicat că Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, a adoptat în procedură de urgenţă, cu 225 de voturi "pentru", legea care permite ca examenul de rezidenţiat să se poată desfășura pe data de 8 decembrie. Ea a mai spus că prin acest proiect de lege s-a eliminat semnătura Ministerului Educaţiei, astfel încât Ministerul Sănătăţii să poată publica cât mai repede Normele Metodologice, legea prevăzând și ca numărul de locuri scoase la concurs să fie egal cu numărul de absolvenţi de medicină.

„O altă modificare importantă este cu privire la calendarul desfășurării examenului de rezidenţiat. Perioada de înscriere va fi de maxim 20 de zile, faţă de 30 cât era înainte, astfel încât examenul să poată fi susţinut pe data de 8 decembrie.  Pe data de 1 noiembrie, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial, astfel încât ministrul Sănătăţii să poată semna ordinul prin care se stabilește metodologia organizării rezidenţiatului, comisiile și numărul de locuri scoase la concurs. Prin unanimitate de voturi, Parlamentul României a demonstrat că sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică, iar desfășurarea examenului de rezidenţiat să fie o prioritate pentru viitorii medici din ţară. Este timpul să se renunţe la orgolii și la interesele politice atunci când vine vorba despre sănătate sau educaţie, deoarece aceste două mari domenii sunt importante pentru dezvoltarea României”, consideră deputatul PSD de Suceava. Ea a declarat că examenul de rezidenţiat trebuia să se susţină pe data de 17 noiembrie, însă a fost blocat din cauza faptului că președintele Klaus Iohannis a refuzat să numească un ministru al Educaţiei. Astfel, Maricela Cobuz a spus că lipsa unui ministru al Educaţiei a făcut posibilă amânarea examenului de rezidenţiat, de pe data de 17 noiembrie pe data de 8 decembrie 2019, în condiţiile în care era necesară semnarea a trei ordine de ministru în acest sens. Maricela Cobuz a afirmat că în calitate de medic pediatru a susţinut acest examen, știe cât este de important, motiv pentru care o bucură faptul că s-a reușit să se ajungă la un numitor comun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz anunţă că absolvenţii de medicină vor putea să susţină examenul de rezidenţiat.
 Vizualizări articol: 3311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maricela Cobuz anunţă că absolvenţii de medicină vor putea să susţină examenul de rezidenţiat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei