Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

După legea lui

Un sucevean, „urmaş al lui Ștefan cel Mare”, şi-a „înmatriculat” maşina cu numele său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care a apărut în presă acum câţiva ani după ce a revendicat în instanţă Moldova, pe motiv că ar fi urmaşul lui Ştefan cel Mare, după care şi-a extins pretenţiile şi asupra Ţării Româneşti şi a Ardealului, a fost prins în trafic, ieri, la Frătăuţii Noi, în timp ce conducea un autoturism Smart care avea în locul numerelor de înmatriculare două plăcuţe pe care era inscripţionat numele său. Cornel Cernoschi le-a explicat senin poliţiştilor de la Secţia Rurală Gălăneşti că nu se spune legilor din România şi nu consideră că este nevoie ca maşina să fie înmatriculată.

Bărbatul, cu domiciliul în Dorneşti, avea asupra sa doar copii după actul de identitate şi permisul de conducere, însă ambele documente erau expirate de ani buni. Maşina nu avea ITP valabil şi nici asigurare RCA. Anterior, pe 27 octombrie, bărbatul rămăsese fără numerele maşinii pentru lipsa ITP şi a RCA.

Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei Rurale de Poliţie Gălăneşti, unde a declarat că drumul este public şi are voie să circule pe el, deoarece achită accize la combustibil.

Bărbatul şi-a susţinut vehement punctul de vedere, repetând că nu recunoaşte legile Statului Român. 

În aceste condiţii, pe numele său a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără plăcuţe de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare.

Pentru celelalte abateri acestuia i s-au aplicat amenzi.

Este pentru prima dată când bărbatul în vârstă de 41 de ani se alege cu dosar penal pentru infracţiuni la regimul rutier, iar dacă va mai continua, se va alege cu un cumul de dosare şi riscă să ajungă ani buni după gratii.

Conform procedurilor, maşina urma să fie indisponibilizată de poliţişti, pentru a nu mai putea fi folosită. 

Pe plăcuţele personalizate puse pe maşină, suceveanul şi-a mai trecut numărul de telefon şi înscrisul „Uniunea Persoanelor care nu Votează din România”.

 

Povestea „Urmaşului lui Ștefan cel Mare”

La prima încercare de a revendica Moldova, de la începutul anului 2010, suceveanul susţinea că a depus această cerere pe motiv că bunica lui i-a spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare. De asemenea, el a invocat „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei. Cernoschi a amintit în cererea depusă în instanţă de celebrul citat „Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”. La vremea respectivă, bărbatul a refuzat să achite taxa de timbru necesară pentru deschiderea procesului tot pe considerente legate de nesupunerea faţă de legile din România.

 

Organizaţia „Suveranilor” contestă orânduirea din România

Suceveanul se revendică membru în organizaţia „Suveranilor”, care contestă orânduirea din România. Mişcarea se opune statului, indiferent de forma acestuia.Ideologia "suveranilor" este un amestec de credinţe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu precepte din Biblie. Ideea principală a acestora este de a nu trăi sub controlul unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viaţa omului de rând. Radicalismul acestora îi face însă să intre cu mare uşurinţă sub sfera legilor penale.

 

Și-a pus numere emise de autorităţile „Statului paralel”

Într-o postare pe pagina sa de facebook, făcută înainte de episodul de ieri, Cornel Cernoschi scrie că numerele cu numele său puse pe maşină sunt legale şi au fost emise de autorităţile „Statului paralel”, pe care el îl conduce „în calitate de împărat, domnitor, preşedinte, suveran, proletar”.

El şi-a făcut numerele personalizate după ce, pe 27 octombrie, poliţiştii de la Secţia Marginea i le-au ridicat pe cele „clasice” pentru lipsă ITP şi asigurare expirată. Supărat pe „gestul” poliţiştilor, Cernovschi a scris după câteva zile pe facebook: „mi-am recuperat numerele”, ataşând pe reţeaua de socializare poze cu poliţiştii care i-au ridicat plăcuţele şi cu noile sale numere, cu numele său, sfidarea maximă pe care a putut să o pună în practică ieri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean, „urmaş al lui Ștefan cel Mare”, şi-a „înmatriculat” maşina cu numele său.
 Vizualizări articol: 10388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Un sucevean, „urmaş al lui Ștefan cel Mare”, şi-a „înmatriculat” maşina cu numele său5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei