Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Fulgerător

A murit Dinu Mazureac, șeful cimitirelor din Suceava, fost șef al Gardienilor Publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După 20 de ani de petrecuți aproape zi de zi printre morminte, conducând oamenii pe ultimul drum și îngrijindu-se ca cimitirele și mormintele să fie întreținute, Dinu Mazureac, șeful Serviciului Administrarea Cimitirelor din municipiul Suceava, s-a stins fulgerător, la doar 57 de ani.

Tristul eveniment s-a petrecut la finele săptămânii trecute, când inima sa s-a oprit mult prea devreme.

Dispariția sa dintre noi este plânsă acum de soție și cei trei copii, două fete și un băiat, care i-au depus corpul neînsuflețit la Biserica "Sf. Gheorghe" de lângă Cimitirul Pacea, unde pot merge cei care vor să-i aducă un ultim omagiu.

Înmormântarea va avea loc miercuri 9 octombrie, de la ora 13.00.

 

Polițist, gardian public, detectiv și administrator de cimitir

Înainte de a se ocupa de administrarea celui mai mare cimitir din județul Suceava, apoi de întreg serviciul de administrare a cimitirelor, Dinu Mazureac a fost polițist, apoi șef al Gardienilor Publici, la care s-a numărat printre inițiatori, la nivel local.

Din 1997, prin concurs, a intrat în Primăria Suceava, unde a fost şeful Serviciului Administrativ.

Dar la locul în care și-a petrecut cel mai mult timp, aproximativ 20 de ani – biroul din Cimitirul Pacea, a ajuns din 1999, când municipalitatea suceveană a preluat cimitirul de la o firmă privată, care îl administra.

Acolo, în calitate de administrator, a participat la nenumărate înmormântări, la care plângea alături de cei din familie, până când s-a mai „călit” și a învățat să treacă peste aspectele sumbre ale slujbei.

De exemplu, întreg biroul său, din Cimitirul Pacea, este decorat cu schelete miniaturale din plastic sau ceramică, inclusiv sub formă de scrumiere sau alte obiecte decorative, colecție cu care a devenit renumit.

Tot el a fost și unul dintre primii detectivi particulari din Suceava, autorizat să practice această meserie de prin 2005, când la noi se știa de aceștia doar de prin filme și seriale.

Acum, Dinu Mazureac, omul care a asistat la ultimele călătorii ale multor suceveni, va fi condus la rândul său pe ultimul drum, spre locul în care va merge să spună povești pline de umor, văzute și trăite la alte înmormântări sau în peripețiile prin care le-a trăit în cei 57 de ani de viață în care a făcut de toate, fiind polițist, gardian public,  șef la Administrativ, administrator de cimitir, detectiv particular și șef al cimitirelor din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit Dinu Mazureac, șeful cimitirelor din Suceava, fost șef al Gardienilor Publici.
 Vizualizări articol: 8970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A murit Dinu Mazureac, șeful cimitirelor din Suceava, fost șef al Gardienilor Publici5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte