Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Porți deschise

Sucevenii sunt invitați de Vasile Rîmbu să viziteze săptămâna viitoare noul ambulatoriu al Spitalului de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava organizează, săptămâna viitoare, trei zile de „Porți deschise”, cu ocazia finalizării noului ambulatoriu, construit în curtea instituției medicale. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că ambulatoriul va fi inaugurat miercuri, 16 octombrie a.c., și de la inaugurare până pe 18 octombrie va fi deschis pentru vizitare tuturor celor interesați să vadă cum este organizată și cum va funcționa această policlinică a unității spitalicești.

Ambulatoriul va fi la dispoziția pacienților începând cu data de 21 octombrie a.c..

Ferită cu strășnicie de ochii reporterilor curioși, despre noua clădire cu șase niveluri – D +P+4 E - știm deocamdată doar ce a spus managerul Vasile Rîmbu: „este o lucrare de foarte bună calitate, o clădire confortabilă, bine dotată, în care pacienții nu mai sunt nevoiți să sprijine zidurile”.

Construcția a fost realizată de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iași și Arhitectura Grafica Design Suceava. Valoarea investiției este de 24,101 milioane lei, contractul de execuție a fost semnat în 18 iulie 2018 și s-a finalizat la termen, în data de 18 septembrie 2019. De atunci se lucrează la instalarea aparaturii și a echipamentelor medicale, amenajare peisagistică etc., rezultatul final urmând să fie văzut săptămâna viitoare, pe 16 octombrie. Clădirea a fost construită cu fonduri europene, iar dotarea a fost finanțată din bugetul propriu al spitalului, de la bugetul Consiliului Județean și de la Consiliul Local Suceava.

Ambulatoriul spitalului are o suprafață totală de 4.000 de metri pătrați și se află în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unității de Primiri Urgențe.

Secțiile spitalului sunt prezente fiecare cu cabinet de consultații, sală de așteptare, sală de tratament și de pansamente, spații administrative și grupuri sanitare.

La demisol sunt cabinetele de Medicină fizică și recuperare și de Reumatologie. La parter vor funcționa cabinetele de Pediatrie și de Ortopedie; etajul I: Chirurgia plastică, Chirurgia generală, Chirurgia vasculară și ORL; etajul II: Gastroenterologie, Cardiologie, Electroencefalografie și Neurologie; etajul III: Urologie, Obstetrică- Ginecologie, Nefrologie și Oftalmologie, iar la etajul IV – Medicină internă, Endocrinologie și Hematologie.

Intenția conducerii spitalului este să asigure un program cât mai lung la cabinetele din ambulatoriul integrat, pe două schimburi, mai ales pe specializările suprasolicitate, cum sunt neurologia, gastroenterologia, cardiologia sau urologia. Cabinetele de consultații pentru copii sunt separate de cele pentru adulți.

Numărul de prezentări în ambulatoriul spitalului este de peste 210.000 pe an, de peste trei ori mai multe față de anul 2010, astfel încât vechiul spațiu în care funcționa nu mai făcea față cerințelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii sunt invitați de Vasile Rîmbu să viziteze săptămâna viitoare noul ambulatoriu al Spitalului de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sucevenii sunt invitați de Vasile Rîmbu să viziteze săptămâna viitoare noul ambulatoriu al Spitalului de Urgență Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte