Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 2020

Muzeul Bucovinei va renunţa la taxa de fotografiere pentru vizitatori, pentru a asigura o mai bună promovare pe reţelele de socializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei va elimina taxa de fotografiere pentru vizitatori și pentru fotografii neprofesioniști, pentru a asigura astfel o mai bună promovare a obiectivelor proprii pe reţelele de socializare. Consiliul Judeţean Suceava a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea nivelul taxelor și tarifelor de competenţa acestei instituţii pentru anul 2020, pentru Muzeul Bucovinei propunerea fiind de a se renunţa la această taxă, care în prezent este de 10 lei pe oră. În proiectul de hotărâre se arată că propunerea pentru renunţarea la această taxă vine în contextul în care vizitatorii au o multitudine de posibilităţi de a surprinde imagini sau clipuri video din obiectivele pe care le vizitează, iar promovarea acestora pe reţelele de socializare reprezintă un beneficiu pentru Muzeul Bucovinei.

În schimb, tot de la începutul anului următor ar urma să fie majorate taxele de vizitare la mai multe obiective ale Muzeului Bucovinei. Decizia a fost luată pentru a acoperi costurile cu întreţinerea obiectivelor, a celor cu asigurarea obiectelor de patrimoniu, precum și pentru a alinia aceste tarife la cele practicate de instituţii similare din ţară. La Muzeul de Istorie Suceava taxa de vizitare nu va fi majorată.

Pentru Cetatea de Scaun a Sucevei se propune majorarea taxei de vizitare pentru adulţi de la 12 lei/persoană, la 16 lei/pers., iar pentru elevi și studenţi de la 3 la 4 lei. La Muzeul de Știinţele Naturii și la Muzeul Satului Bucovinean taxa de vizitare va crește de la 6 la 8 lei/pers. pentru adulţi și de la 1,5 la 2 lei/pers. pentru elevi și studenţi. Tot la Muzeul Satului Bucovinean, taxa pentru manifestările culturale organizate în această locaţie va crește de la 4 la 8 lei/pers. pentru adulţi și de la 1 la 2 lei/pers. pentru elevi și studenţi. La Casele Memoriale "Ciprian Porumbescu", "Nicolae Labiș", taxa pentru adulţi va crește de la 4 la 6 lei, iar pentru elevi și studenţi de la un leu la 1,5 lei, în timp ce pentru Muzeul "Ciprian Porumbescu", majorările vor fi de la 6 la 8 lei pentru adulţi și de la 1,5 la 2 lei pentru elevi și studenţi.

 

Preţul biletului unic de vizitare crește de la 36 la 40 de lei pentru adulţi

Pentru expoziţiile temporare organizate de Muzeul Bucovinei, care au costuri de asigurare, taxa de vizitare crește de la 4 la 8 lei/pers. pentru adulţi și de la un leu la 2 lei/pers. pentru elevi și studenţi. De la începutul anului viitor se va majora și preţul biletului unic de vizitare, de la 36 la 40 de lei/pers pentru adulţi și de la 8 la 10 lei/pers. pentru elevi și studenţi. În baza acestui bilet unic pot fi vizitate Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Știinţele Naturii, Hanul Domnesc, Casa Memorială „Simion Florea Marian”. De asemenea va fi majorat și preţul biletelor pentru ofertele speciale de vizitare, respectiv de la 16 la 20 de lei/pers. pentru adulţi și de la 4 la 5 lei/pers. pentru elevi și studenţi, pentru cei care vor să viziteze doar Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean, și de la 8 la 10 lei/pers. pentru adulţi și de la 2 la 2,5 lei/pers. pentru elevi și studenţi pentru vizitarea Muzeului Satului Bucovinean și a Hanului Domnesc. De anul viitor vor fi majorate și taxa de participare la activităţile de pedagogie muzeală/activităţi educaţionale susţinute de personalul muzeului, de la 10 la 15 lei/persoană și taxa de participare la aceleași activităţi, pentru adulţi, susţinute cu lectori remuneraţi, de la 70 la 90 de lei/persoană. Proiectul privind aprobarea taxelor și impozitelor de competenţa CJ Suceava se află în dezbatere publică pe site-ul acestei instituţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzeul Bucovinei va renunţa la taxa de fotografiere pentru vizitatori, pentru a asigura o mai bună promovare pe reţelele de socializare.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzeul Bucovinei va renunţa la taxa de fotografiere pentru vizitatori, pentru a asigura o mai bună promovare pe reţelele de socializare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte