Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În acest an şcolar

Elevi de vârste diferite învaţă în aceeaşi sală, cu aceeaşi învăţătoare. 3000 de şcolari, cuprinşi în clase simultane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În 210 clase din judeţ, elevi din generaţii diferite împart acelaşi program şcolar, aceeaşi sală de curs şi acelaşi învăţător. Prichindei de clasa pregătitoare învaţă cot la cot cu colegi de-a a III-a sau a IV-a, la fel şi cum cei de-a V-a împart clasa cu colegii de-a VIII-a, care se pregătesc de examen.

În sate unde scăderea numărului de elevi este consistentă şi mai ales în zone izolate din judeţ, învăţământul simultan este încă în actualitate. 

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, în acest an şcolar funcţionează în regim simultan 210 de clase în 142 şcoli.

În clasele cu regim simultan învaţă 3.061 elevi.

Cele mai multe clase organizate în regim simultan aduc laolaltă elevi din ciclul primar, astfel: 546 de elevi de la simultan sunt la clasa pregătitoare, 539 sunt în clasa I, 525 - clasa a II-a, 554 - clasa a III- a, 490 - clasa a IV-a.

Cât priveşte elevii de gimnaziu din clasele simultane, 80 sunt în clasa a V-a, 90 sunt în clasa a VI-a, 89 sunt în clasa a VII-a şi 148 sunt înscrişi în clasa a VIII-a.

 

Cinci clase învaţă laolaltă sub îndrumarea unui singur învăţător

Legea prevede că e nevoie de 12 elevi pentru ca o clasă să funcţioneze de sine stătătoare. În situaţia în care într-o clasă sunt mai puţin de 12 elevi, atunci clasa se organizează în regim simultan cu altă clasă care are, de asemenea, un număr mai mic de elevi.

Sunt însă şi clase care adună laolaltă elevi de clasa pregătitoare, din clasa I, a II-a, a III-a şi a IV-a, elevi din cinci generaţii diferite, care împart aceeaşi clasă şi acelaşi învăţător.

Sunt 17 astfel de clase în judeţ, cu 255 de elevi, multe organizate în şcoli din zone izolate din judeţ (de exemplu la ȘcoalaPrimară Dârmoxa, Școala Primară Mitocaş, Școala Primară Dornişoara, Școala Primară Buc, Școala Primară Cununa, Școala Primară Bobeica).

În alte nouă clase, câte patru generaţii învaţă cot la cot (de exemplu la  Școala Primară Iacobeşti, Școala Primară Gura Haitii, Școala Primară Spărturi).

Sunt 46 de clase cu câte trei generaţii reunite (Școala Gimnazială Moara Carp, Școala Gimnazială Româneşti, Școala Primară Frumosu, Școala Primară Feteşti).

138 de clase (28 de clase la învăţământul gimnazial şi 110 clase la primar) sunt alcătuite din câte două generaţii de elevi (exemple - Școala Gimnazială Brodina de Sus, Școala Gimnazială Poiana Negri, Școala Gimnazială Gemenea, Școala Primară Corlata, Școala Primară Zahareşti).

”Principalele cauze ale organizării claselor în regim simultan sunt scăderea efectivelor de elevi şi distanţa/ gradul de izolare al zonei”, menţionează reprezentanţii Inspectoratului Școlar Suceava.

Potrivit metodologiei, nu se organizează clase în regim simultan în învăţământul liceal, profesional sau postliceal, ci doar la gimnaziu şi primar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de vârste diferite învaţă în aceeaşi sală, cu aceeaşi învăţătoare. 3000 de şcolari, cuprinşi în clase simultane.
 Vizualizări articol: 1511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elevi de vârste diferite învaţă în aceeaşi sală, cu aceeaşi învăţătoare. 3000 de şcolari, cuprinşi în clase simultane1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte