Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Donație de carte

Televiziunea HISTORY® susține, cu sprijinul Salvați Copiii, studiul istoriei în şase licee din județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Televiziunea HISTORY®, cu sprijinul Salvați Copiii România, susține studiul istoriei în 25 de licee din România, 6 dintre ele fiind în județul Suceava: Colegiul Tehnic Rădăuți, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc , Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Proiectul este realizat în colaborare cu Libris.ro și organizația Salvați Copiii România. 25 de unități de învățământ din 12 județe vor primi volume de istorie, ceea ce înseamnă că peste 7.500 de elevi de elevi și profesorii lor vor avea acces la câteva din cele mai noi titluri despre istoria României și a Europei.

Am aflat de la organizatori că proiectul desfășurat alături de Salvați Copiii și Libris.ro are loc în contextul comemorării a 80 ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial. Astfel, elevii și profesorii a 25 de licee din țară vor avea ocazia de a aprofunda acest subiect atât de marcant din istoria recentă. Proiectul se desfășoară în perioada 7-11 octombrie.

Donația de carte va fi făcută spre bibliotecile unităților școlare și se axează în mare parte pe volume auxiliare studiului istoriei secolului XX, istoria contemporană a românilor, dar și titluri mai generice de cultură generală, care pot fi de folos elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, și nu numai. Fiecare liceu va primi un set de volume reprezentative de opere istorice semnate printre alții de Neagu Djuvara, Ioan-Aurel Pop, Lucian Boia, John Higgs și mulți alții. Liceele care vor beneficia de cărți sunt din județele Alba, Caraș-Severin, Călărași, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și capitala – București.

„Sprijinim tineretul și profesorii din România deoarece investițiile în educație sunt investiții pentru viitor. Istoria se face în fiecare zi, iar copiii și educatorii joacă un rol foarte bun în construirea lumii de acum și a lumii de mâine. Mai întâi ne îndreptăm atenția către unitățile școlare cu resurse mai reduse, oferindu-le câteva dintre cele mai recente și mai interesante cărți despre istoria europeană și română. Sperăm că elevii le vor găsi o resursă utilă pentru pregătirea la examenul de bacalaureat. Știm că această contribuție pe care o aducem este o picătură în marea de nevoi, există cu siguranță mai multe școli care au nevoie de noi de resurse de învățare și predare. La HISTORY, intenționăm să facem din aceasta un proiect pe termen lung de susținere a sistemului educațional românesc”, au spus reprezentanții canalului HISTORY, care mulțumesc celor doi parteneri locali de încredere: SalvațiCopiii România și Libris.ro. „Salvați Copiii România ne-a ajutat la alegerea școlilor cu care lucrăm anul acesta. Libris.ro a contribuit la crearea unei selecții excelente de titluri de carte destinate elevilor de liceu și profesorilor lor. Sperăm ca oferta de carte să ofere cu adevărat o motivație pentru învățare, pentru că cine uită istoria, riscă să o repete”, a spus Izabela Wiley, director general pentru Europa Centrală și de Est, A+E Networks UK.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Televiziunea HISTORY® susține, cu sprijinul Salvați Copiii, studiul istoriei în şase licee din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Televiziunea HISTORY® susține, cu sprijinul Salvați Copiii, studiul istoriei în şase licee din județul Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte