Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 235 (7236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nota de plată

Unul dintre indivizii care spărgeau casele oamenilor de afaceri din Suceava, condamnat de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre indivizii care a participat la furturile din casele oamenilor de afaceri din Suceava şi-a aflat pedeapsa zilele trecute. Mihai Gabriel Precob, de 32 de ani, din Suceava, a primit o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. El a fost găsit vinovat pentru infracţiunea de „furt calificat”, dar soluţia dictată de Judecătoria Suceava nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.

Furtul pentru care Precob a fost condamnat a avut loc în noaptea de 18 spre 19 iulie 2018, între orele 01.30-02.00, după ce terenul a fost studiat în prealabil şi s-a stabilit că în locuinţa omului de afaceri vizat nu se afla nici o persoană.

Până şi descrierea faptei coincide cu ceea ce „Monitorul de Suceava” a publicat imediat după acest furt. Mai exact, în noaptea menţionată, profitând de faptul că omul de afaceri şi familia acestuia erau plecaţi în concediu, hoţii au dat lovitura. Mai întâi au întrerupt alimentarea cu energie electrică şi au aşteptat ca sistemul de supraveghere să devină ineficient. După ce s-au asigurat că nici o cameră de supraveghere nu mai funcţionează, au forţat două geamuri cu un levier, fără a reuşi să le distrugă. În aceste condiţii, au distrus geamul întredeschis de la baie, loc prin care au intrat în casă,  pe care au răvăşit-o în căutarea bunurilor de valoare.

Iar prada a fost una consistentă: 20.000 de euro, plus lănţişoare, cercei, brăţări şi pandantive de aur, adică în total peste 30.000 de euro.

 

Suspectul a recunoscut totul şi a oferit detalii despre complici

Mihai Gabriel Precob a recunoscut cu ocazia anchetei care a fost rolul lui în comiterea furtului şi a oferit detalii despre complicii săi. Pentru că nu au adunat suficiente date care să le permită punerea sub acuzare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au decis disjungerea cercetărilor faţă de Cătălin Tiberiu Mercheş, Sergiu Nicolae Lahman, Cezar Ioan Dumitru şi Vasile Marian Pirojec.

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Gabriel Precob, acesta are în spate un adevărat roman în cazierul judiciar. Şi-a început activitatea infracţională timpuriu, iar după anul 2003, când împlinise 16 ani, a fost condamnat la pedepse cu închisoarea pentru infracţiuni de furt sau tâlhărie.

„Repertoriul” cuprinde şi fapte comise în străinătate, mai exact în Italia. În această ţară suceveanul are condamnări pentru furt, mărturie mincinoasă şi consum/deţinere de droguri.

Şi pentru ca pomelnicul să fie complet, Precob este cercetat penal în dosare care vizează alte infracţiuni de furt.

 

Unii au intrat în casa omului de afaceri, alţii au patrulat cu maşina pentru a ţine „tira”

Suceveanul a descris cu lux de amănunte cum s-a comis furtul de la mijlocul lunii iulie şi a oferit amănunte despre participanţi. Precob a povestit că i-a cunoscut pe amicii cu care ar fi participat la furtul din noaptea de 18 spre 19 iulie la începutul anului 2018.

Potrivit rechizitoriului de sesizare a instanţei de judecată, Cezar Ioan Dumitru l-ar fi sunat pe Mihai Gabriel Precob pentru a-i spune că are „un pont, la un om bogat, care este plecat în concediu în străinătate”.

Întreg grupul s-ar fi reunit în jurul orei 23.00, iar conform planului bine pus la punct a început operaţiunea. Mai întâi, Cătălin Tiberiu Mercheş ar fi tăiat alimentarea cu energie electrică, lucru care a dus la deconectarea sistemului de alarmă şi întreruperea funcţionării camerelor de supraveghere.

Trei dintre membrii grupului au intrat în casa omului de afaceri, iar ceilalţi au patrulat permanent prin zonă cu maşina marca Audi A8 a lui Precob. Totul a durat jumătate de oră, iar la final indivizii care au intrat în casa omului de afaceri au fost preluaţi de ceilalţi doi care patrulau cu maşina.

Ulterior, prada a fost împărţită la locuinţa unuia dintre cei cinci, iar fiecare şi-a văzut apoi de propriile treburi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unul dintre indivizii care spărgeau casele oamenilor de afaceri din Suceava, condamnat de judecători.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unul dintre indivizii care spărgeau casele oamenilor de afaceri din Suceava, condamnat de judecători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post) Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi ”leșinați” și greu de gătit gustos că nu e deloc așa. Mâncarea are o consistență asemănătoare verzei cu... Citeşte