Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 231 (7232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 3 – 9 octombrie

Expoziția figurilor de ceară, la Shopping City Suceava

În luna octombrie, Shopping City Suceava găzduiește o expoziție inedită, a celebrităților transformate în figuri de ceară.

În perioada 4 – 27 octombrie, clienții centrului comercial pot admira replicile de ceară în mărime naturală a peste 20 de personalități celebre.

În cadrul expoziției, vor fi expuse exponate de ceară impresionante, lucrate meticulos și cu o precizie desăvârșită de mai mulți artiști din Bulgaria.

Figurile de ceară reprezintă fidel imaginea mai multor personalități celebre în industria muzicii și a filmului, personalități din lumea sportului, mari personalități istorice, precum și figuri politice emblematice.

 

Atelier creativ pentru copii, la Shopping City Suceava!

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creație și modul de dezvoltare personală pentru copii. Cei mici sunt invitați să își pună imaginația în practică și să confecționeze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne și atractive. La atelierul de pe data de 5 octombrie cei mici au oportunitatea de a-și pune în practică resursele creative la atelierul Marionetele Dansatoare (creare marionete din material textil, cartoane colorate, coli buretate) și la modulul de dezvoltare personală Coșmarurile - Monstrul Din Dulap.  Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00 – 15.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, și se adresează copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani. Structurate tematic, atelierele reușesc de fiecare dată să mențină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-și dezvolte atenția, creativitatea și abilitățile practice. Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745.403.220.

 

Târg de produse handmade

Sucevenii care apreciază obiectele lucrate cu iscusință și ispirație de maeștrii lucrului manual sunt invitați la Târgul de produse handmade în acest sfârșit de săptămână. Expozanții vă așteaptă cu accesorii vestimentare, pentru bebeluși și copii, realizate din materiale diverse: tull, catifea, baticuri cusute sau produse tricotate din fire de calitate: căciulițe, botoșei, bluzițe. În funcție de preferințele clienților, se pot realiza diferite ținute personalizate pentru întreaga familie, iar dacă doriți ca cel mic să aibă o vestimentație de botez deosebită și unică, la Târgul de produse handmade puteți alege dintr-o varietate de produse atractive care cu siguranță vă vor cuceri. De asemenea, se pot achiziționa clămițe, broșe, coronițe și accesorii pentru mirese, toate lucrate manual și pe placul clienților. Iubitorii portului tradițional pot alege dintr-o varietate de fuste, ii, bundițe, ciorapi și costume populare, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În plus, la târg veți descoperi și suveniruri din ceramică, lucrate manual, de la vaze, plăcuțe cu obiective turistice și până la magneți sau produse realizate în tehnica micromacrame. Rețetele bunicilor de săpun de casă au fost reinventate și adaptate stilului de viață actual, așa încât de la târg puteți achiziționa săpunuri pentru copilași, uleiuri de corp și creme pentru pielea sensibilă a celor mici, dar și produse pentru orice persoană care ține la îngrijirea personală cu produse de calitate. Fie că sunteţi pasionaţi de obiectele lucrate manual sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul Târgului de produse handmade din incinta Shopping City Suceava.

 

Workshopul internațional „O istorie a traducerilor în limba română”, la USV

Universitatea  „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere şi  Ştiinţe ale Comunicării, în colaborare cu Biblioteca USV, organizează, în perioada 3-4 octombrie 2019, în Aula din Corpul E, Workshopul Internațional „O istorie a traducerilor în limba română”. Inivitaţi de onoare: prof. Yves Chevrel – Universitatea Paris-Sorbona, Franţa; prof. Isabelle Nieres-Chevrel - Universitatea Rennes 2, Franţa.

Obiectivul acestei manifestări ştiinţifice este acela de a  genera o amplă dezbatere în jurul proiectului „O istorie a traducerilor în limba română secolele XVI-XX /ITLR”, care să demonstreze că traducerile constituie parte integrantă a patrimoniului intelectual, cultural, ştiinţific, literar al unei culturi.

 

Joi, 3 octombrie

„Blana con Dios. Starea 23. Oameni SH’OU”, proiect muzical marca Sergiu Corbu Bondor, la Biblioteca Bucovinei

În Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava se va desfășura joi, 3 octombrie 2019, începând cu ora 15.23, proiectul muzical gândit de Sergiu Corbu Bondor și Luiza Mitu intitulat „Blana con Dios. Starea 23. Oameni SH’OU”.

Este vorba despre un nou „concept Corbu”, pe parcursul căruia drâmba, cavalul, vioara, chitara, incantaţiile, povestea şi visul se succed într-un vârtej ce are propria logică, gândit până în cel mai mic amănunt, menit să creeze pentru fiecare ascultător în parte acea Stare 23.

 

Miercuri, 9 octombrie

Eveniment cultural la Biblioteca Bucovinei

Conferință despre ilustrul sucevean Arnold Daghani, la 110 ani de la naștere (a murit în Anglia), cu prilejul Zilei Memoriei Victimelor Holocaustului din Transnistria de sub regimul Antonescu, miercuri, 9 octombrie, ora 12.00. Ziua Memoriei Victimelor Holocaustului din Transnistria de sub regimul Antonescu, 9 octombrie, va fi comemorată la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în cadrul proiectului de etică și de pedagogie a memoriei inițiat de scriitoarea Angela Furtună (membră a Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Iași și membră a Pen Club România, afiliat Pen Club Internațional), în urmă cu 15 ani. Acest proiect a avut drept scop, de la bun început, construirea - prin educație, informare și comunicare publică, prin procedee specifice artei, jurnalismului cultural, bibliotecii, creației, eticii și atitudinii - a conștiinței publice democrate, a responsabilității față de memoria Holocaustului și a Gulagului, ca fiind două din realitățile tragice de uriaș impact, ce fac parte din istoria recentă a lumii, a Europei comune și, deopotrivă, din cea națională recentă. Consecințele acestor istorii încă afectează popoarele contemporane, iar scopul proiectelor educaționale este acela de a preveni repetarea ororilor politice genocidale de acest tip.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei