Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 231 (7232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Doi suceveni suspectați de infracțiuni informatice, reținuți în urma unor percheziții domiciliare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bărbați din județul Suceava sunt cercetați de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea mai multor infracțiuni informatice în vederea efectuării unor operațiuni financiare în mod fraudulos. Activitatea celor doi suspecți a fost supravegheată pentru adunarea unor probe în perioada ultimelor 5 luni de zile, iar pentru completarea probatoriului, la data de 23 septembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au organizat 3 percheziții în localitățile unde cei doi își au domiciliile. În urma probelor identificate la adresele celor doi, pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, la expirarea lor cei doi fiind cercetați în stare de control judiciar.

Cei doi bărbați au intrat în vizorul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice din cadrul BCCO Suceava și al procurorilor DIICOT încă din cursul lunii mai, când au apărut informații conform cărora cei doi ar deține instrumente pentru falsificarea unor valori, fiind suspectați pentru operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic și tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În cursul perioadei lunilor mai-septembrie, conform unui comunicat emis de polițiști, cei doi suspecți ar fi fabricat și deținut, în afara cadrului legal, dispozitive tip skimming, în scopul montării la bancomate pentru copierea datelor de pe banda magnetică a cardurilor bancare. Polițiștii care le-au supravegheat întreaga activitate infracțională au sesizat faptul că în cursul zilei de 4 august, cei doi au încercat să  conecteze la un ATM bancar din municipiul Suceava un dispozitiv de copiere peste fanta de introducere a cardurilor bancare, cu scopul de a accesa sistemul informatic bancar și de a obține date informatice de pe cardurile bancare, încercarea lor fiind nereușită.

 

Percheziții la domiciliile celor doi, pentru adunarea unor probe concludente

Pentru completarea materialului probator, în dimineața zilei de 23 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere Criminalității Organizate Suceava, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, au efectuat 3 percheziții la locuințele suspecților din localitățile Chilișeni și Dumbrăveni, și au pus în executare 2 mandate de aducere întocmite pe numele celor doi. În urma perchezițiilor, a fost descoperit un atelier de confecționare a dispozitivelor electronice tip skimming. Din locuințele suspecților au fost ridicate telefoane mobile, tablete, calculatoare, laptopuri, dispozitive de citire și inscripționare a benzilor magnetice de pe carduri, părți componente ale unui bancomat, dispozitive electronice cu minicameră și baterie, plăci electronice, plăci din aluminiu decupate artizanal destinate a fi introduse în fanta unui ATM, câteva zeci de plasticuri tip card – blank-uri, precum și mai multe documente. Pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ei fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava. După expirarea reținerii, procurorii au luat decizia cercetării celor doi în continuare sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni suspectați de infracțiuni informatice, reținuți în urma unor percheziții domiciliare.
 Vizualizări articol: 2168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi suceveni suspectați de infracțiuni informatice, reținuți în urma unor percheziții domiciliare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei