Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 231 (7232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suceava Parking

Plata parcărilor cu taxă din Suceava poate fi făcută printr-o aplicație de mobil dedicată, de la 1 octombrie

Joi, 3 Octombrie 2019 (14:41:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu luna octombrie, sucevenii pot să își achite simplu și ușor parcarea autovehiculelor în parcările cu plată ale municipiului, folosind o aplicație de mobil dedicată - SUCEAVA PARKING, prin intermediul cardurilor bancare, respectiv prin SMS. Aplicația este disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare Android cât și pentru cele cu IOS (Iphone), fiind necesară crearea unui cont de utilizator, folosind o adresă validă de email. Suceava Parking este o aplicație gratuită oferită de Primăria Municipiului Suceava în parteneriat cu Fida Solutions, pentru plata parcărilor.

„Suceava se află într-o etapă de tranziție către statutul de oraș inteligent, cea a includerii tehnologiei moderne în utilizarea serviciilor publice. Aplicația recent lansată recunoaște zona, afișează tariful aferent acesteia, emite notificări în momentul plății unui tichet, înainte cu 5 minute de expirarea lui și în momentul expirării acestuia. Se pot adăuga mai multe numere de înmatriculare și selecta doar unul, pe cel al autoturismului pentru care se face parcarea. Operațiunile sunt securizate, tranzacțiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăți”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pentru cei care nu vor să își instaleze aplicația, se poate face plata și prin SMS direct, la 7742.

Taxele aplicabile în parcările supraterane și subterane din municipiul Suceava sunt:

- taxa orară – 2 lei/oră inclusiv TVA prin emitere tichet de la parcometru pentru parcările supraterane și 1 leu/oră inclusiv TVA pentru parcările subterane.

- Taxa prin SMS: 0,25 euro plus TVA pentru jumătate de oră, 0,45 euro plus TVA pentru o oră, 0,9 euro plus TVA pentru două ore, 1,8 euro plus TVA pentru patru ore și 3,6 euro plus TVA pentru opt ore.

- Taxa cu cardul – 1,4 lei cu TVA inclus pentru o jumătate de oră; 2,5 lei cu TVA inclus pentru o oră; 5 lei cu TVA inclus pentru două ore; 10 lei cu TVA inclus pentru patru ore; 20 lei cu TVA inclus pentru opt ore.

Pentru rețeaua Orange se va adăuga un cost de 0,06 euro, costul SMS-ului.

La plata prin SMS sau prin card costurile sunt mai mari, dar taxa încasată de municipalitate este aceeași, diferența constând în taxele serviciilor puse la dispoziție de furnizori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plata parcărilor cu taxă din Suceava poate fi făcută printr-o aplicație de mobil dedicată, de la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 2005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Plata parcărilor cu taxă din Suceava poate fi făcută printr-o aplicație de mobil dedicată, de la 1 octombrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei