Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 231 (7232)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Deputatul Ioan Balan solicită investiţii în infrastructura turistică a judeţului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul pentru dezvoltarea investiţiilor în turism va fi completat cu un nou act normativ. Informaţia a apărut în spaţiul public, iar acest program face parte din Masterplanul investiţiilor în turism și al criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism, cu noi direcții de dezvoltare a infrastructurii turistice. Aceste noi direcţii cuprind dezvoltarea reţelei de peşteri turistice clasificate în concordanţă cu legislaţia specifică; dezvoltarea reţelei de transport feroviar pe cale ferată cu ecartament îngust (tip "mocăniţă") prin construirea/reabilitarea/modernizarea infrastructurii specifice; dezvoltarea reţelei de destinaţii turistice care construiesc/reabilitează/modernizează acvarii, ca formă de promovare a patrimoniului natural regional sau naţional, de educaţie privind patrimoniul internaţional, respectiv dezvoltarea reţelei de centre de informare şi promovare turistică, ca instrument esenţial în dezvoltarea şi promovarea turismului din România.

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că noile obiective de dezvoltare a infrastructurii turistice sunt în deplină concordanță cu atracții turistice existente deja în judeţul Suceava, respectiv peșteri, mocăniță etc.

„În absența unei susțineri consistente din partea Guvernului, nu pot fi puse la valoarea lor maximă, pentru a crește atractivitatea și fluxul de turiști din regiune”, a declarat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a salutat demersul ministrului Transporturilor, Bogdan Trif, şi speră că aceste proiecte vor avea şi susţinerea financiară corespunzătoare.

Ioan Balan vrea să afle de la ministrul Transporturilor care sunt obiectivele de investiţii din Suceava  care vor fi incluse în aceste completări ale Masterplanului investiţiilor în turism. 

„Care va fi bugetul suplimentar alocat pentru realizarea acestor noi investiții pentru fiecare dintre anii 2019-2021? Care va fi cota de cofinanțare pe care vor trebui să o asigure autoritățile administrației publice locale sau dacă Guvernul acoperă în integralitate costurile acestor noi investiții?”, sunt două dintre întrebările la care Ioan Balan aşteaptă răspunsuri concrete din partea lui Bogdan Trif.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan solicită investiţii în infrastructura turistică a judeţului Suceava.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul Ioan Balan solicită investiţii în infrastructura turistică a judeţului Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei