Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Majorare

Din luna septembrie fălticenenii plătesc 14 lei/lună pentru depozitarea deşeurilor la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fălticenenii vor plăti, începând cu luna septembrie, 14 lei pe lună taxă pentru depozitarea deşeurilor menajere la depozitul de la Moara. Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii august, când aleşii locali au avizat tariful de colectare, transport şi descărcare a deşeurilor la singura platformă ecologică din judeţ, cea de la Moara. Tariful la fracţia umedă este de 104,99 lei mc / 262,49 lei tonă, în timp ce tariful pentru fracţia uscată a rămas neschimbat, la 181,92 lei mc / 727,66 lei tonă.

“Urmare a deschiderii depozitului de deşeuri conform de la Moara, în temeiul constatării situaţiei de urgenţă de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi a semnării Contractului între Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia formată din SC Florconstruct SRL lider de asociere, SC Fritehnic SRL şi SC Ritmic COM SRL, având ca obiect delegarea gestiunii activităţii de administrare a CMID Moara, s-au stabilit noi tarife pentru activitatea de depozitare a deşeurilor. Astfel, la un tarif de 80,09 lei/ tonă plus TVA, perceput prin contract de noul delegat, pentru depozitarea deşeurilor fracţia umedă la depozitul de la Moara a fost necesară o nouă negociere cu operatorul de salubritate S.C. Goscom S.A. şi stabilirea unui nou tarif pentru populaţie. Urmare a calculelor realizate rezultă că tariful de colectat, transport, descărcat pentru deşeurile municipale - fracţia umedă la depozitul conform Moara creşte de la 72,37 lei/mc fără TVA, la 88,23 lei/mc fără TVA. Luând în considerare noile prevederi legale, urmează ca tariful să fie stabilit la 220,58 lei/tonă fără TVA, respectiv 14 lei/ persoană/lună”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Tariful de colectare, transport, descărcare a deşeurilor municipale - fracţia uscată la Depozitul conform Moara se menţine la valoarea de 152,87 lei/mc, la care se adaugă TVA în valoare de 29,05 lei, respectiv un tarif de 611,48 lei/tonă fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 116,18 lei.

 

Preţuri mai mari la apă potabilă şi canalizare

Locuitorii din Fălticeni plătesc ceva mai mult şi pentru serviciile de apă şi canalizare. Decizia de  majorare a intrat în vigoare de la 1 august 2019 şi se va regăsi în facturile emise în această lună, şi a fost luată de Adunarea Generală AJAC Suceava după mai multe şedinţe, în baza avizului obţinut de ACET Suceava de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Populaţia va plăti  4,99 lei / metru cub pentru apă potabilă şi 3,44 lei / metru cub, pentru canalizare – epurare, preţurile incluzând şi TVA-ul aferent. Pentru restul utilizatorilor, preţurile, fără TVA, sunt: 4,58 / metru cub pentru apă potabilă şi 3,16 lei / metru cub, pentru canalizare – epurare. Precedenta majorare de preţ s-a făcut la începutul anului 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din luna septembrie fălticenenii plătesc 14 lei/lună pentru depozitarea deşeurilor la Moara.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din luna septembrie fălticenenii plătesc 14 lei/lună pentru depozitarea deşeurilor la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei