Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Concursul RoSEF

Cele mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România, prezentate la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a găzduit, la finele săptămânii trecute, cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „RoSEF”.

Competiția a reunit proiecte ale elevilor din zece județe ale țării și un proiect al unei echipe de elevi din Belgia, acestea fiind grupate pe patru categorii tematice (științe, științe aplicate, robotică și tehnologia informației) și două categorii de vârstă.

Din juriul competiției au făcut parte jurnaliști de știință, cercetători, inventatori, președintele juriului fiind jurnalistul și scriitorul Alexandru Mironov, Doctor Honoris Causa al USV, alături de Cristian Român, senior editor al revistei Știință și Tehnică.

Pe lângă premiile obținute la juniori de Iuliana Paula Huțanu, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, și Rareș Ionuț Josanu, de la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iași, trebuie menționate, la categoria seniori, și proiectele altor elevi suceveni ce au fost recompensate cu medalii: “Studiul terapiei anxietății sociale prin intermediul jocurilor video”, “TerraBike”, “OpenNFC”, “Safer home better life”, “House kit”, “Compact Obstacle avoidance system for blind people”, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava, “Plante uitate” – remedii pentru diabet, de la Liceul Teoretic Filadelfia din Suceava, “Plants on Mars”, project de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

„Suceava este, de peste zece ani, promotorul celor mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România și centrul în care se pregătește participarea României la competițiile internaționale”, a precizat prof. Victor Șutac, președintele Societății Științifice Cygnus.

Câștigătorii RoSEF 2019 vor forma echipa reprezentativă a Românei pentru o serie de concursuri de inventică și tehnologie din lume: International Science and Engineering Fair (ISEF) din SUA, Environmental Science Fair (I-SWEEEP) din SUA, EUCYS (European Union Contest for Young Scientist), International Environment Sustenability Project Olimpiad (INESPO) din Olanda și Expo Science International of International Movement for Leisure Activities in Science and Technology (MILSET).

Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi „RoSEF”a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” și Societatea Științifică Cygnus pentru UNESCO, cuspirjinul financiar al Primariei Municipiului Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România, prezentate la Suceava.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România, prezentate la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei