Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recorectare

Contestațiile au adus medii de trecere pentru 36 dintre candidații bacului din toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru 36 de elevi din judeţ, contestaţiile le-au adus diploma de bacalaureat. Dacă iniţial aceştia fuseseră notaţi la examen cu o medie mai mică de 6, ei au fost declaraţi „promovaţi” după recorectarea lucrărilor.

Potrivit datelor finale de la sesiunea august - septembrie a examenului de bacalaureat, din cei 1.630 de elevi înscriși, s-au prezentat 1.196, dintre aceștia 398 reușind să treacă cu bine de evaluare.

Înainte de contestații, numărul reușiților era de 362, astfel că după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare a crescut de la 30,27% la 33,27%.

Reamintim că pentru examenele naționale, procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, nu din numărul elevilor înscriși.

La nivel național, rata finală de promovare înregistrată în sesiunea a doua, după soluţionarea contestaţiilor, este de 33,4%.

Prin urmare, 11.608 candidați au promovat examenul de bacalaureat 2019 în această sesiune. S-au prezentat 34.815 candidaţi din totalul celor 43.528 de candidaţi înscrişi. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

 

Planuri remediale aplicate din timp

Rezultatele examenelor naționale au fost discutate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava cu directorii de școli în cadrul unei întâlniri de săptămâna trecută.

Alexandra Chirilă, inspector școlar adjunct, a menționat că nu este mulțumită de rezultatele de la evaluările din această vară, făcând referire mai ales la colegiile tehnice, acolo unde rezultatele la bacalaureat au fost slabe.

Aceasta a recomandat ca directorii acestor unități să întocmească planurile remediale, analize ale rezultatelor, planuri de învățare și măsuri reglatoare plecând de la rezultatele obținute de elevi.

Chirilă a subliniat că le-a solicitat directorilor să aplice aceste planuri remediale mai devreme ca de obicei, în vederea îmbunătățirii performanțelor elevilor la examenul maturității.

 

Calendar aprobat pentru Bacalaureat 2020

Precizăm că a fost aprobat recent, prin ordin de ministru, calendarul examenului național de bacalaureat din anul școlar 2019-2020.

Potrivit acestui document, prima sesiune se va desfășura între 9 iunie și 7 iulie 2020 (evaluarea competențelor: 9 - 19 iunie, probele scrise: 22 - 25 iunie, afișarea rezultatelor inițiale: 30 iunie, afișarea rezultatelor finale: 7 iulie), în timp ce sesiunea august - septembrie 2020 este programată în perioada 18 august - 3 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contestațiile au adus medii de trecere pentru 36 dintre candidații bacului din toamnă.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contestațiile au adus medii de trecere pentru 36 dintre candidații bacului din toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei