Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmărire terminată prost

Tânăr împuşcat în spate de poliţişti, în maşina condusă de un amic beat şi fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr băut şi fără permis de conducere, care conducea un VW Golf în care mai erau încă cinci tineri, printre ei şi sora sa, a refuzat să oprească la semnalul agenţilor de poliţie, chiar şi după ce aceştia l-au somat şi au tras un foc de armă în plan vertical. Urmarea a fost că poliţiştii au tras înspre pneurile maşinii, iar unul dintre cartuşe a pătruns în maşină şi l-a rănit serios pe unul dintre pasagerii de pe bancheta din spate, un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Tânărul împuşcat a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost operat şi i s-a extras glonţul, scăpând din fericire cu viaţă.

În condiţiile în care şoferii refuză tot mai des să oprească la semnalele agenţilor din trafic, iar urmăririle periculoase pentru ambele părţi sunt la ordinea zilei, nu este de mirare că s-a ajuns din nou la un incident grav.

 

Pericol public: o maşină care se deplasa în mod sinuos

În noaptea de 7 spre 8 septembrie, în jurul orei 2.00, poliţiştii de la Compartimentul Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de supraveghere trafic pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, au observat un VW Golf care se deplasa în mod sinuos din direcţia Moldoviţa către Vama. Poliţiştii au făcut semnal de oprire, după care, observând că şoferul nu are de gând să oprească, au plecat în urmărire, cu rampa de lumini şi sirena pornite.

 

Urmărire dusă la extrem şi focuri de armă ignorate

Şoferul fugar a părăsit la un moment dat drumul judeţean şi a intrat pe un drum secundar. Fugarul a ignorat semnalele de oprire transmise prin staţie, astfel că unul dintre agenţi a efectuat un foc de avertisment în plan vertical şi apoi spre cauciucuri. După mai multe focuri de armă trase din maşina poliţiei, tânărul de la volan a oprit în cele din urmă.

Poliţiştii au constatat că unul dintre pasagerii din spate sângerează, fiind împuşcat, astfel că a fost solicitată imediat o ambulanţă. Alin Vlădean, în vârstă de 20 de ani, a ajuns la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean Suceava, cu diagnosticul de plagă împuşcat lombar şi etilism acut.

De precizat că urmărirea s-a desfăşurat pe aproximativ patru kilometri.

 

Tânărul de la volan nu a fost reţinut, dar are impus controlul judiciar

Tânărul de la volan, Dumitru Nicolae Sauciuc, în vârstă de 18 ani, din comuna Frumosu, a fost verificat cu etilotestul, rezultând concentraţia de 0,32 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul nu este posesor de permis de conducere.

Se pare că două din cartuşele trase au pătruns în maşină, un glonţ rănindu-l pe unul din cei patru pasageri înghesuiţi pe bancheta din spate.

Autoturismul a fost ridicat, depozitat şi sigilat la sediul Postului de Poliţie Frumosu, pentru continuarea cercetărilor privind uzul de armă.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cel puţin în primă fază au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „vătămare corporală din culpă”.

Faţă de tânărul care s-a aflat la volan a fost luat măsura controlului judiciar, pentru următoarele 60 de zile, fără a se mai emite ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. 

 

Starea tânărului împuşcat

Revenind la tânărul împuşcat, acesta a fost operat de urgenţă duminică, fiindu-i extras glonţul aflat în zona renală. Medicii au constatat că acesta nu are manifestări neurologice periferice şi nu are pusă viaţa în pericol. Totuşi, leziunea va necesita o perioadă destul de lungă de recuperare. Tânărul a rămas internat pe secţia de Neurochirurgie şi s-a estimat preliminar că va avea nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr împuşcat în spate de poliţişti, în maşina condusă de un amic beat şi fără permis.
 Vizualizări articol: 2564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tânăr împuşcat în spate de poliţişti, în maşina condusă de un amic beat şi fără permis5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei