Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 211 (7212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol public

Poliţist aflat în timpul liber, cu copilul în braţe, atacat cu un cuţit de un tâlhar, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un poliţist sucevean care se afla în timpul liber, în concediu, plimbându-se cu soţia şi bebeluşul în Parcul Central din municipiul Suceava, a fost atacat cu un cuţit de un individ pe care îl îndepărtase cu puţin timp înainte de lângă un tânăr şi o tânără pe care îi agasa. Scenele violente s-au petrecut duminică seară, în plină stradă.

Deşi avea copilul în braţe, prins în ham, agentul de poliţie a reuşit să reacţioneze foarte eficace şi prompt. El i-a dat imediat copilul soţiei şi a reuşit să-l îndepărteze pe individul care îl lovise cu un obiect tăietor în zona braţului. Atacatorul a fost prins ulterior de colegii în uniformă ai poliţistului.

 

Lecţie de autoapărare într-o situaţie foarte dificilă

Din cercetările derulate de poliţişti rezultă că duminică seară, în jurul orei 20.35, poliţistul (care lucrează la Serviciul de Acţiuni Speciale, o grupă de elită a IPJ Suceava) a observat un tânăr recalcitrant şi agresiv care a abordat un tânăr şi o tânără ce stăteau pe o bancă, în Parcul Central, ocazie cu care a intervenit, l-a îndepărtat pe agresor şi apoi i-a cerut acestuia să plece din zonă.

Poliţistul cu copilul şi soţia lui s-au îndreptat spre trecerea de pietoni de la Biblioteca Bucovinei, dinspre parc, iar în timp ce aşteptau la semafor atacatorul a venit după ei. După cum se vede şi în imaginile surprinse de o cameră de supraveghere, poliţistul, pus în dificultate de faptul că avea copilul în ham, reuşeşte să se elibereze foarte repede, îi dă soţiei copilul în braţe şi apoi se apără. Reuşeşte să-l îndepărteze pe agresor şi îl dă în spate, spre carosabil. La un moment dat, poliţistul reuşeşte să recupereze de jos şi obiectul cu care a fost atacat. Poliţistul nu face mai mult decât să se apere, să îl ţină la distanţă pe agresor şi să se asigure că soţia sa şi copilul nu sunt expuşi vreunui pericol. Modul în care a acţionat aceste este un model de autoapărare într-o situaţie dificilă.

 

Trimis în judecată pentru tâlhării asupra unor femei

Agresorul a fugit, fiind prins ulterior de un echipaj de poliţie alertat prin 112 de incident.

Atacatorul se numeşte Vasilică Ionuţ Loghin, are 29 de ani şi este din comuna Fântânele. Acesta mai este trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Suceava în care victime sunt femei. El este judecat pentru o tâlhărie calificată şi o tentativă de tâlhărie calificată. În cadrul procesului s-au derulat două termene de judecată.

 

Atacatorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Cei doi tineri abordaţi iniţial de agresor au fost identificaţi de poliţişti şi conduşi la sediul Poliţiei municipiului Suceava, pentru audieri şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a atacatorului. 

Poliţistul s-a deplasat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, având o plagă înţepată, din fericire una superficială.

În prima fază a anchetei, faţă de tânărul în vârstă de 29 de ani a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „lovire sau alte violenţe”. După audieri, duminică noapte, suspectul a fost introdus în arestul poliţiei judeţene, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care l-au trimis anterior în judecată pe inculpat pentru tâlhărie calificată şi au date complete despre activitatea sa infracţională, au solicitat Judecătoriei Suceava emiterea unui mandat de arestare preventivă.

Având în vedere faptul că Loghin are şi antecedente penale, suferind deja condamnări, dar şi modul de comitere a faptei de duminică seară, judecătorii au admis propunerea şi au emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Mandatul este valabil până pe 8 octombrie inclusiv, iar individul are dreptul de a contesta decizia de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist aflat în timpul liber, cu copilul în braţe, atacat cu un cuţit de un tâlhar, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 7357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Poliţist aflat în timpul liber, cu copilul în braţe, atacat cu un cuţit de un tâlhar, în centrul Sucevei4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei