Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Băişanu: Dacă vreţi să avem autostrăzi, haideţi să colectăm bani în mod egal de la toate firmele şi „să nu-i mai călărim pe ai noştri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele ALDE la nivel naţional şi liderul filialei judeţene Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, consideră că în România vor exista mai multe autostrăzi, dar şi servicii de calitate, atunci când firmele autohtone vor fi tratate cu aceiaşi unitate de măsură ca şi companiile străine. În cuvântul său de la dezbaterea moţiunii de cenzură privind situaţia infrastructurii de transport, Alexandru Băişanu a declarat că din punctul său de vedere toate partidele din România se fac vinovate de starea infrastructurii din ţară. Băişanu a spus că această moţiune „este pentru mine un generator de moment al adevărului. Am văzut de la acest microfon foarte mulţi deputaţi transformaţi în procurori, care au înfierat cu mânie proletară ceea ce nu au reuşit să facă atâta vreme cât au fost ei înşişi la guvernare, de-a lungul timpului. Dacă vrem să găsim vinovaţi, vinovaţii sunt în toate partidele, de-a lungul întregii istorii democratice a României de 30 de ani. Nici unul dintre partidele de aici din sală, care au fost rând pe rând la guvernare, nu este departe de rezultatul în care ne aflăm, inclusiv tehnocraţii, USR-iştii, cioloşiştii, pluşii şi minuşii din această sală”, a declarat Alexandru Băişanu.

Deputatul ALDE a vorbit şi despre cauzele pe care le-a identificat, care au dus la situaţia în care se află infrastructura din România. Prima dintre acestea ar fi poziţia geografică a România, precizând că „marginile marilor imperii nu au fost niciodată dezvoltate de cei care conduceau imperiile”. O a doua cauză prezentată de Băişanu este bugetul României, care nu este îndestulător întotdeauna. „Şi am să vă spun şi de ce. Am luat o perioadă de patru ani din evoluţia economică şi financiară a României. Am observat că firmele străine, haideţi să le spunem şi multinaţionale, în patru ani de zile au declarat un profit net de 2,5 miliarde de euro. Sunt firme care au monopol pe industrii importante, cum ar fi băncile, energia, IT etc. În schimb cele 49% din firmele româneşti, care sunt firme de periferie şi asupra cărora se trage de către statul român încontinuu, în aceeaşi patru ani au 55 de miliarde de euro profit net. Vrem să avem şcoli, poliţie, justiţie, sănătate, vrem să avem autostrăzi, haideţi să colectăm bani în mod egal de la toate firmele din România şi să nu-i mai călărim pe ai noştri, să-i respectăm şi să le redăm demnitatea punându-i în egalitate cu firmele din străinătate”, a declarat Alexandru Băişanu.

El a adăugat că a treia cauză este Traian Băsescu, pe care nu îl numeşte preşedinte, „persoană sau personaj”, ci doar „cauză”. „Traian Băsescu a fost de cinci ori ministru al Transporturilor şi îmi spunea mie că nu avem dreptul la autostrăzi şi că nu ne mai trebuie autostrăzi”, a spus Băişanu. Deputatul ALDE de Suceava a atras atenţia şi asupra faptului că zona Moldovei a beneficiat de cele mai reduse investiţii în infrastructură, comparativ cu restul ţării.

Băişanu a spus că din acest motiv ALDE a venit cu un proiect prin care a cerut să fie reglat acest dezavantaj al Moldovei, care a trăit şi se dezvoltă foarte greu în comparaţie cu celelalte regiuni tocmai din lipsa acestei infrastructuri. El a subliniat că pentru prima dată, în calitate de vicepreşedinte al comisiei de transporturi, a avut un dialog pertinent cu un ministru al Transporturilor, respectiv Răzvan Cuc. Alexandru Băişanu a spus că în momentul de faţă România nu mai are nevoie de scandal, motiv pentru care atât el, cât şi ALDE sprijină actualul Guvern şi pe actualul ministru al Transporturilor, însă „îi promit acestuia că dacă nu face ceea ce ne-am înţeles şi palma pe care am bătut-o nu e respectată voi fi primul care voi spune că ne-am păcălit cu toţii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: Dacă vreţi să avem autostrăzi, haideţi să colectăm bani în mod egal de la toate firmele şi „să nu-i mai călărim pe ai noştri”.
 Vizualizări articol: 2918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 11 voturi
Băişanu: Dacă vreţi să avem autostrăzi, haideţi să colectăm bani în mod egal de la toate firmele şi „să nu-i mai călărim pe ai noştri”1.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei