Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Adresabilitate ridicată

Locuri suplimentare în şcolile gimnaziale cu număr mare de cereri la clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a putea răspunde cererilor tuturor părinţilor care le-au trecut pragul pentru a-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare, mai multe şcoli din judeţ au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava suplimentarea numărului de locuri în aceste clase.

Pentru cinci şcoli din judeţ s-a aprobat suplimentarea cu câte o clasă pregătitoare a ofertei iniţiale - Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Suceava, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Rădăuţi şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi.

De asemenea, pentru alte câteva zeci de unităţi s-a suplimentat numărul de locuri la clasa pregătitoare, 266 în total, locuri ce vor fi distribuite în clasele pregătitoare deja aprobate.

Cele mai multe locuri în plus, 55 la număr, primeşte Şcoala „Miron Costin”, Şcoala „Mihai Eminescu” Rădăuţi primeşte 23 de locuri, LPS – 20 de locuri, Şcoala „Dimitrie Cantemir” - 13 locuri, Şcoala „Teodor Balan” Gura Humorului – 12 locuri, CN ”Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala Salcea şi Şcoala Preuteşti – câte 7 locuri etc.

 

IŞJ a diminuat numărul de locuri la şcolile cu cereri puţine

De cealaltă parte, în Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava a fost aprobată diminuarea numărului de clase în cadrul şcolilor unde numărul cererilor a fost sub aşteptări.

Din oferta de şcolarizare iniţială dispare o clasă pregătitoare de la Şcoala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod” Suceava, Şcoala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Frătăuţii Vechi (Şcoala „Ion Pintilie” Măneuţi). Cele mai multe locuri au fost diminuate la Şcoala „Mihail Sadoveanu” Fălticeni – 25 de locuri şi la Şcoala Nr. 8 Suceava – 20 de locuri.

De la alte câteva zeci de şcoli, IŞJ a aprobat diminuarea numărului de locuri alocate iniţial.

 

Înscrieri până pe 8 aprilie

Dacă un copil nu a fost înscris în etapa I sau nu se regăseşte pe nici o listă de admişi în clasa pregătitoare, părinţii trebuie să completeze o nouă cerere de înscriere. Repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă.

Începând de marţi, 2 aprilie, şipână la data de 8 aprilie, este programată depunerea cererilor de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Între 8 şi 10 aprilie vor fi procesate cererile, iar pe 11 aprilie 2019 vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri suplimentare în şcolile gimnaziale cu număr mare de cereri la clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Locuri suplimentare în şcolile gimnaziale cu număr mare de cereri la clasa pregătitoare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei