Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcție printr-o decizie a Tribunalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Magistrații suceveni au admis solicitarea lui Nicolae Chiriac de suspendare a ordinului prefectului județului de încetare a mandatului de primar înainte de termen, după ce edilul a pierdut un proces cu ANI, instituție care a stabilit că în 2010 s-a aflat în conflict de interese

 

Primarul liberal al orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcție printr-o decizie a Tribunalului Suceava. În ședința din data de 1 aprilie a.c., magistrații suceveni au hotărât suspendarea ordinului prefectului județului Suceava din data de 23 mai 2018 pentru încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac. Ordinul a fost emis după ce Nicolae Chirian a pierdut un proces cu Agenția Națională de Integritate. Edilul din Broşteni a fost găsit în conflict de interese de către ANI, pentru că „în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Orașului Broșteni privind organizarea pășunatului în anul 2010 la nivelul orașului Broșteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Orașului Broșteni și Asociația Crescătorilor de Animale <Ciobănașul> Broșteni (asociație în cadrul căreia deține calitatea de membru și președinte)”. Nicolae Chiriac a fost ales în iunie 2016 pentru un al doilea mandat de patru ani, a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 17 iunie 2009 - 13 iunie 2011, dar şi calitatea de consilier local în mandatul 2008 – 2012.

În sentința Tribunalului Suceava se precizează că se respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție voluntară accesorie. Tribunalul a respins ca nefondată excepția inadmisibilității cererii de suspendare, a admis cererea formulată de Nicolae Chiriac și a dispus suspendarea executării ordinului de prefect până la soluționarea definitivă a cauzei. Decizia Tribunalului Suceava este executorie, cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare.

Nicolae Chiriac ne-a declarat că în aceste condiții, în cursul zilei de ieri a transmis o adresă către Consiliul Local Broșteni, și în atenția secretarului și viceprimarului cu atribuții de primar, prin care solicită convocarea de îndată a unei ședințe a deliberativului local în care să se ia act de hotărârea Tribunalului Suceava. Nicolae Chiriac a precizat în aceeași adresă că în baza acestei decizii trebuie să-și reia de îndată funcția în care a fost ales.

Chiriac a spus că tot ieri a depus o altă adresă în atenția prefectului Mirela Adomnicăi, în care i-a adus la cunoștință acesteia că la alegerile din anul 2016 a fost ales în funcția de primar, apoi validat prin hotărâre executorie a Judecătoriei Vatra Dornei, iar în baza hotărârii executorii din data de 1 aprilie a Tribunalului Suceava ordinul de încetare a mandatului său de primar a fost suspendat. Nicolae Chiriac i-a adresat rugămintea prefectului să ia act de aceste aspecte.

În același timp, el a ținut să precizeze că fapta pentru care a fost găsit în conflict de interese a avut loc în anul 2010, în perioada în care era consilier local, și nu primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcție printr-o decizie a Tribunalului Suceava.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul orașului Broșteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcție printr-o decizie a Tribunalului Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei