Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Contrabandă

Doi vicoveni, prinși la granița româno-ucraineană cu peste 4.000 de pachete de țigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de frontieră suceveni au capturat, la începutul acestei săptămâni, o cantitate importantă de țigări de contrabandă în urma unor acțiuni care s-au desfășurat la Vicovu de Sus și la Ulma, acțiuni în care au făcut uz de armamentul din dotare.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, luni, în jurul orei 13.40, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Vicovu de Sus a observat în apropierea graniței două persoane care transportau mai multe colete voluminoase prin apa pârâului Laura, către interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea au abandonat coletele și au încercat să fugă, condiții în care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, oamenii legii au reținut doi localnici, I.G., de 43 de ani, și S.I., de 41 de ani. La fața locului au fost descoperite colete care conțineau 4.200 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 de lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate în libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comisarul-șef Poroch-Serițan a mai arătat că în aceeași zi, în jurul orei 23.00, o patrulă de la SPF Brodina a depistat un grup de persoane care transporta colete dinspre frontieră către localitatea Ulma. La vederea oamenilor legii, suspecții au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite. Pentru că aceștia nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit. În apropiere au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului Brodina, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 4.480 de pachete.

Ca și în primul caz, țigările, în valoare de peste 52.400 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale, a precizat comisarul-șef Poroch-Serițan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi vicoveni, prinși la granița româno-ucraineană cu peste 4.000 de pachete de țigări.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi vicoveni, prinși la granița româno-ucraineană cu peste 4.000 de pachete de țigări5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei