Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 78 (7079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Suceava va fi vizată pentru prima dată de o acţiune cu radare coordonate din elicopter

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de supraveghere şi control al traficului rutier de mare amploare va fi organizată până la sărbătorile de Paşti în judeţele Suceava, Iaşi şi Neamţ. Controlul rutier de la sol va fi supravegheat şi coordonat în premieră pentru judeţul nostru şi de un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. Concret, personalul din elicopter va transmite date poliţiştilor de la sol, cu privire la valorile de trafic, eventuale blocaje şi porţiuni pe care se circulă cu viteze ridicate. Echipajele de la sol vor fi formate din poliţişti cu autospeciale dotate cu radare, iar acestea vor fi amplasate şi în sistem cascadă. Această desfăşurare de forţe va fi posibilă în condiţiile în care în acţiune vor fi implicaţi poliţişti de la serviciile rutiere din trei judeţe, care vor colabora şi vor acţiona în sistem cascadă între judeţe.

La nivelul judeţului Suceava, acţiunea va viza două drumuri naţionale: este vorba de DN 2 (E 85), de la limita cu judeţul Iaşi, spre Suceava, prin Fălticeni, posibil şi spre Siret, plus DN 17, care leagă Suceava de Ardeal.

Cele două drumuri nu au fost alese întâmplător, fiind cele pe care anual se petrec cele mai multe accidente grave din judeţul nostru.

Acţiunea de control de amploare, coordonată din elicopter, va fi organizată în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea conducerii cu viteză excesivă, a depăşirii limitelor legale de viteză şi a depăşirilor neregulamentare. Cu alte cuvinte, prioritare vor fi controalele cu radarul, în timp ce camerele video de pe maşinile de poliţie vor înregistra depăşirile pe linie continuă. Atât viteza excesivă (peste 50 de km/h faţă de limita admisă pe respectiva porţiune de drum), cât şi depăşirile neregulamentare se sancţionează, pe lângă amendă, şi cu suspendarea dreptului de a conduce.

Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers este principala cauză a accidentelor grave care s-au petrecut în ultimii ani în judeţul Suceava pe drumurile naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va fi vizată pentru prima dată de o acţiune cu radare coordonate din elicopter.
 Vizualizări articol: 5969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Suceava va fi vizată pentru prima dată de o acţiune cu radare coordonate din elicopter1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei