Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 77 (7078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Eternul feminin (X)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iubire.”Iubeşti pentru că iubeşti. Nu există nici un motiv pentru ca să iubeşti.” (Paulo Coelho) Constatare. ” Sunt mai bătrân, mai chel, mai gras, dar nu neapărat şi mai înţelept.” (Anonim). Subscriu!

Ideal.”O tânără de 19 ani îşi descria astfel bărbatul ideal: <Mi-ar plăcea să fi e sigur pe el, dar să-şi scoată la iveală din când în când şi latura sensibilă; tandru şi iubitor, dar nu respingător de dulce; să aibă succes, dar să nu fie obsedat de carieră; să-mi dea atenţie, dar să nu fie sufocant; intelectual, dar să aibă şi mâini dibace...> Când şi-a încheiat această descriere detaliată, i-am răspuns că un astfel de bărbat ar fi un caz interesant de personalitate multiplă. Nu-i atât de uşor să fii în acelaşi timp puternic şi sensibil, sigur pe tine şi supus, necioplit şi tandru, ambiţios şi detaşat, eficient şi liniştit, agresiv şi respectuos, carierist şi om de casă. Dorinţa de a atinge această cale de mijloc, căreia nimeni nu a reuşit până acum să îi dea o definiţie clară, le-a provocat celor mai mulţi dintre bărbaţi un sentiment de constantă frustrare: nu nimerim la ţintă! Aceste indicaţii contradictorii îl determină pe bărbat să devină încă de mic un echilibrist care pendulează între aşteptările proprii şi acelea impuse de societate: trebuie să-i împace şi pe Dumnezeu, şi pe diavol. Nu mă refer la genul clasic de machişti, ci la acei bărbaţi care-şi iubesc soţia şi copiii cu onestitate şi respect, dar care, constrânşi de frică sau pur şi simplu din ignoranţă, nu au reuşit să-şi dea frâu liber potenţialului uman bărbătesc. Vorbesc despre bărbatul căruia îi este teamă să verse lacrimi pentru a nu fi etichetat drept homosexual, despre acela care suferă fiindcă nu are parte de sprijin, despre acela care nu este în stare să-şi etaleze vulnerabilitatea întrucât <bărbaţii nu se lasă niciodată învinşi>, despre tatăl căruia nu-i mai este îngăduit să-şi îmbrăţişeze ori să-şi sărute copiii în tihnă. Mă refer la bărbatul care îşi autoimpune aşteptări exagerate, care a pierdut dreptul la intimitate şi care trebuie să-şi demonstreze inteligenţa şi puterea pentru a fi iubit şi respectat. În afectivitatea bărbatului, în sfârşit, îl am în vedere pe bărbatul care oscilează necontenit între polii unei identităţi difuze şi contradictorii în încercarea de a satisface pretenţiile iraţionale ale unei societăţi pe care tot el a clădit-o şi care, chiar dacă se susţine contrariul, încă nu pare a fi pregătită să accepte că şi un bărbat <cu păr pe piept> poate să sufere.” (Walter Riso)

Protecţie.Iarna pe centură. – Nu înţeleg, de ce doar sex normal? întreabă camionagiul. – Pentru protecţia dumneavoastră. – Cum adică? – Pentru că... îmi clănţănesc dinţii. Suspiciuni. Vine soţul acasă târziu de la serviciu, iar nevasta îl cercetează atent: – Culmea, nu ai nici un fir de păr străin pe haine… Deci, mai nou mă-nşeli cu o cheală! Se apropie şi îl adulmecă: – Aha, după ce că e cheală, nu se dă nici cu parfum…

Experienţe.– Soţia mea a născut în autobuz, într-o aglomeraţie infernală! – Asta nu-i nimic. A mea, în aceleaşi condiţii, a rămas însărcinată. Morcovi. La supermarket: – Nu vă supăraţi, morcovii ăştia sunt modificaţi genetic? Vânzătorul: – Nu, de ce întrebaţi? Morcovul: – Chiar aşa, de ce întrebaţi? Confirmare. Ea: – Iubitule, zi-mi ceva ca să mă simt cu adevărat femeie! El: – Nu ştii să parchezi maşina.

Proverbe(evreieşti). Încă nu s-a născut calul pe care vei putea prinde urma tinereţii tale. Bărbaţii ar face mai mult, dacă femeile ar vorbi mai puţin. Cărunţimea – semnul bătrâneţii, nu al înţelepciunii. Să taci bine e mult mai greu decât să vorbeşti bine. Soţia rea e mai periculoasă decât ploaia rea: ploaia te încuie în casă, iar soţia rea te alungă din ea.

Dragoste.Am văzut suflete necurate stăpânite nebuneşte de dragostea trupurilor. Dar luând din cercarea dragostei pricină de pocăinţă, au întors aceeaşi dragoste spre Domnul. Şi sărind îndată peste orice frică, s-au altoit fără saţiu în dragostea de Dumnezeu. De aceea, Domnul a zis despre acea desfrânată, nu că s-a temut, ci că a iubit mult şi a putut schimba cu uşurinţă dragostea cu dragostea. ”(Luca 7,47)”. (Sf. Ioan Scărarul, Scara, cuv. 5, cap. 6, în Fil. rom., vol. IX, p. 149)

Diferenţă.Cum schimbă faptul de a avea bani mulţi femeia şi bărbatul. O femeie, când are bani, devine independentă faţă de bărbaţi. Un bărbat, când are bani, devine dependent de femei! Eleganţă. ”Multe femei îmbrăcate sunt (ori  ne par) elegante. Dezbrăcate... rămân tare puţine.” (Charles Bukowsky) Vecin. ”Iubeşte-ţi vecinul, dar ai grijă să nu fii prinsă!” (Murphy)

Blugi.”De-aş avea o sumă fabuloasă, / I-aş lua iubitei blugi feerici, / De-ar ieşi toţi popii din biserici, / Lăsând nunţi, botezuri, parastase. // Ca s-o vadă-alene cum se plimbă-n / Ţinte şi tigheluri, suflecată, / Ci atunci, pocnind blazat din limbă, / Eu i-aş cere blugii să şi-i scoată. // De-ar cădea trăsniţi pe loc toţi popii / Şi-ar ţâşni buluc din ziduri sfinţii / Bâjbâindu-i trupul ca miopii, / Oh, până la pierderile minţii.” (Emil Brumaru)

Ghinion.Probabilitatea de a avea o relaţie intimă cu o femeie este mereu invers proporţională cu dorinţa ta de a se petrece acest lucru. Axiomă. Ceea ce nu ai făcut în cursul, parcursul celei mai fierbinţi relaţii de dragoste va fi mereu mai puţin memorabil şi important decât ceea ce… n-ai făcut! Amânare. Amânarea - sine die - a unei întâlniri de dragoste este forma cea mai tristă şi cea mai definitivă a negării ei. Maxwell. Legea lui Maxwell (cel cu… pendulul!). Se poate face dragoste cu sexul slab, dar e de preferat să-l aveţi tare. Şah. În sex e ca la şah: câştigă cel care termină ultimul...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eternul feminin (X).
 Vizualizări articol: 6011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Eternul feminin (X)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei