Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efect

Pentru modernizarea a patru drumuri deja contractate, Consiliul Judeţean plăteşte în plus 5 milioane de lei, influenţa majorării salariului minim în construcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni au votat, ieri, în unanimitate, actualizarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru mai multe proiecte contractate în vederea modernizării de drumuri judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că actualizarea este impusă de creşterea salariului minim în domeniul construcţiilor, impactul financiar pentru proiectele aprobate ieri fiind de 5 milioane de lei. Este vorba despre drumurile judeţene 208 C, Vultureşti - Hârtop, km 33+600 – 50+290, DJ 209 A, Mălini-Slatina-Găineşti, km 32+000 – 44+300, DJ 155 B, Urecheni- Timişeşti- Boroaia, km 47+600 – 53+020, DJ 174, Panaci-Glodu, m 22+000 – 28+000. Pentru Vultureşti - Hârtop influenţa financiară este de 2,1 milioane de lei, la Mălini - Găineşti, de 1,3 milioane de lei, la Urecheni-Boroaia, de 0,7 milioane de lei, iar la Panaci-Glodu, de 0,9 milioane de lei.

Din acelaşi motiv, al creşterii salariului minim în construcţii, deliberativul a analizat şi aprobat actualizarea indicatorilor la proiectul de reparaţii pentru DJ 209 L Soloneţu Nou-Pleşa şi la proiectul de reparaţii capitale la podul de la Vereşti. La licitaţia care a fost organizată de CJ pentru repararea podului nu s-a înscris nici o firmă.

Flutur a precizat că aceasta este o primă actualizare a documentaţiei, şi asta pentru că în viitorul apropiat se va analiza şi influenţa creşterii materialelor de construcţii, în special a preţului la bitum, care îşi pune amprenta pe costul total al lucrărilor.

Până când vremea va permite asfaltarea drumurilor, cele aflate în stare avansată de degradare vor fi plombate cu balast şi ciment pentru a le face cât de cât circulabile. „Constructorii sunt cu arma la picior şi sunt pregătiţi să lucreze zi-lumină, de îndată ce Inspectoratul în Construcţii ne va permite”, a declarat preşedintele Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pentru modernizarea a patru drumuri deja contractate, Consiliul Judeţean plăteşte în plus 5 milioane de lei, influenţa majorării salariului minim în construcţii.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentru modernizarea a patru drumuri deja contractate, Consiliul Judeţean plăteşte în plus 5 milioane de lei, influenţa majorării salariului minim în construcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei