Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Verificări

Control ministerial în toate şcolile postliceale sanitare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate şcolile postliceale sanitare din ţară fac obiectul unei unor ample verificări demarate de Ministerul Educaţiei, astadupă ce autorităţile din Suedia au descoperit o angajată româncă cu diplomă falsă de asistent medical.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că în unele judeţe controalele au fost demarate deja, în altele încă nu, asta din cauza personalului insuficient, însă nici o unitate de acest gen nu va scăpa fără verificări riguroase.

La nivelul judeţului funcţionează 12 şcoli postliceale sanitare, 11 particulare şi una de stat, care şcolarizează 1.655 de elevi în acest an.

Potrivit medicului Gheorghe Șerban, directorul Școlii Postliceale Sanitare de Stat Suceava, „ieri (n.r. miercuri), o echipă a Inspectoratului Școlar Judeţean a verificat diplomele eliberate în ultimii trei ani de instituţie şi a trimis copii către Ministerul Educaţiei. Au scanat documente, iar, printre altele, au verificat dacă datele de pe foaia matricolă corespund cu cele de pe diplomă”. Acesta a mai adăugat că Școala Postliceală de Stat are în jur de 300 de absolvenţi anual, mare parte dintre aceştia alegând să profeseze peste hotare.

Potrivit presei naţionale, autorităţile din Suedia ar fi descoperit asistente medicale cu acte aparent în regulă care nu cunoşteau de fapt proceduri medicale de bază.

Despre acest caz, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a arătat că "vor fi controale în toată ţara. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi de aceea verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Am vrea ca nicăieri să nu găsim probleme. Toate şcolile postliceale sanitare vor fi verificate. Nu scapă nimeni,în sensul pozitiv al lucrurilor. Dacă sunt lucruri de îndreptat, trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că o şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile postliceale sanitare".

 

Suceava, printre judeţele cu cele mai multe postliceale

Pe lângă Școala Postliceală Sanitară de Stat, în Suceava mai funcţionează Școala Sanitară "Laureatus" Siret, Liceul Tehnologic ”Moldova” Suceava, Școala Postliceală Sanitară "Christiana" Suceava, Centrul de Studii "Ștefan cel Mare şi Sfânt" Bucovina Câmpulung Moldovenesc, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii "Ștefan Cel Mare şi Sfânt" Suceava, Școala Postliceală Sanitară "Țara de Sus" Vatra Dornei, Școala Postliceală Sanitară ”Centrul de Studii European” Fălticeni, Școala Postliceală F.E.G. Education - Filiala Suceava, Centrul de Studii „Ștefan cel Mare şi Sfânt” Școala Postliceală Sanitară Rădăuţi, Școala Postliceală Sanitară ”Medica Studium” Gura Humorului, Școala Postliceală FEG Education Fălticeni.

Acestea au specializări de Asistent medical generalist, Asistent medical de farmacie, Asistent medical balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Control ministerial în toate şcolile postliceale sanitare din judeţ.
 Vizualizări articol: 4565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Control ministerial în toate şcolile postliceale sanitare din judeţ4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei