Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În stradă

Angajaţii din învăţământ vor picheta, luni, sediul Prefecturii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din învăţământul sucevean, care fac parte din Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, vor picheta luni, 4 martie, începând cu ora 12.30, sediul Prefecturii Suceava, dorind în acest fel să tragă un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală din învăţământ.

În această săptămână, angajaţii din şcolile sucevene care sunt membri ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro-Educaţia” Suceava, afiliată la structura naţională „Spiru Haret”, au intrat la ore cu banderole tricolore, gestul acestora culminând cu protestul programat pentru începutul săptămânii viitoare.

Prof. Traian Pădureţ, liderul „Pro-Educaţia” Suceava, a menţionat că acţiunile de protest vor continua până când federaţia va primi din partea Ministerului Educaţiei un semnal clar în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor semnalate.

Acesta menţionează că, în ultima perioadă, s-au acumulat numeroase probleme şi disfuncţionalităţi care afectează bunul mers al sistemului de învăţământ preuniversitar.

Pădureţ a mai explicat că, în luna februarie, au fost organizate mai multe întâlniri cu reprezentanţi din Ministerul Educaţiei, Ministerul Finanţelor, dar din păcate discuţiile purtate nu au condus la un rezultat în favoarea oamenilor şcolii.

 

”Nu mai putem să ne batem joc de viitorul acestei ţări!”

Într-un comunicat trimis la începutul săptămânii, reprezentanţii Federaţiei „Spiru Haret” au transmis că „este momentul să spunem răspicat: Nu se mai poate! Nu mai putem să ne batem joc de viitorul acestei ţări! Nu este un protest împotriva unei singure persoane – este un protest împotriva tuturor celor care, în loc să caute soluţiile pentru creşterea calităţii, subminează prin toate mijloacele sistemul educaţional. În condiţiile în care noi nu ne implicăm să rezolvăm problemele din învăţământ, nimeni din afara lui nu o va face. Haosul creat de legislaţie a dus la o stare conflictuală generală, care produce efecte negative. De la bucătăreasa care are salariul mai mic decât un muncitor calificat şi până la profesorul care a ajuns să fie înjunghiat pentru că şi-a permis să lase un copil repetent, cu toţii simţim starea de nesiguranţă, de incertitudine, care s-a propagat la nivelul întregii societăţi româneşti“.

Printre revendicările Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ se numără: elaborarea pachetului legislativ pe educaţie (cu termen 31 martie, conform Acordului încheiat între federaţiile sindicale din învăţământ şi Guvernul României); majorarea costului standard per preşcolar/elev;respectarea parteneriatului social; asigurarea personalului didactic de predare calificat; plata, în regim de urgenţă, a tuturor sumelor rezultate din sentinţele judecătoreşti definitive, anterioare datei de 31.12.2018 (care, conform Acordului, trebuia realizată până la 31.01.2019); calcularea corectă a sporurilor şi indemnizaţiilor la nivelul salariilor în plată; stoparea violenţei în unităţile de învăţământ;asigurarea profesorilor de sprijin, a consilierilor psihopedagogi, precum şi a finanţării suplimentare pentru unităţile de învăţământ de masă cu clase în care sunt înscrişi copii cu cerinţe educaţionale speciale; angajarea în mod real a răspunderii pentru prejudiciile aduse şcolii.

Sindicaliştii reclamă lipsa acută de resurse umane, materiale şi financiare şi cer soluţii în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din învăţământ vor picheta, luni, sediul Prefecturii Suceava.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii din învăţământ vor picheta, luni, sediul Prefecturii Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei