Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Noua clădire a Judecătoriei Rădăuţi începe să prindă contur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la noua clădire a Judecătoriei Rădăuţi, demarate încă din septembrie 2017, sunt în plină derulare. Construcţia se ridică pe un teren în suprafaţă de 2.228,5 mp, situat în strada Piaţa Unirii colţ cu strada Sf. Dumitru, în spatele Primăriei municipiului Rădăuţi, teren oferit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava pe o perioadă de 99 ani de Primăria municipiului Rădăuţi.

Până la 31 decembrie 2018 s-a organizat șantierul, au fost demolate construcțiile de pe amplasament, au fost deviate rețelele, s-a turnat planșeul peste etajul I, s-au turnat stâlpii de la etajul II și de la fațada principală, s-au turnat nucleul 1 (casa scării și puțul liftului din zona personalului instanței) și nucleul 2 (casa scării și puțul liftului din zona publicului și arestaților), s-a cofrat integral planșeul de peste etajul II și s-a montat parțial armătura în grinzi și în centuri; s-au executat lucrări în zona curții deținuților (s-a montat conducta principală de alimentare cu gaz metan pe o lungime de 25 m, conform proiectului; s-a realizat umplutura de balast; s-a turnat fundația perimetrală la garaj); s-a realizat izolația fundației și a soclului pe fațadele nord și sud; s-a realizat umplutura cu balast până la cota de amenajare a terenului pe fațada sud.

Construcţia va avea regimul de înălţime Ds+P+3E, suprafaţa construită de 1.100 mp şi suprafaţa desfăşurată de 3.904 mp. Judecătoria Rădăuţi va fi deservită de 3 săli de şedinţe, o cameră de consiliu, 2 arhive curente civil/penal, o registratură, o arhivă permanentă în suprafaţă de peste 200 mp, un grup arest conform cerinţelor actuale, 2 birouri pentru executări civile şi penale, birouri pentru conducere, birouri pentru judecători şi personalul auxiliar, alte spaţii pentru public şi personalul instanţei şi alte spaţii anexă necesare funcţionării clădirii.

Valoarea totală aprobată a investiției este de 22.024.099 lei, respectiv 4.926.803 euro, inclusiv TVA, în preţuri valabile la data de 1 aprilie 2016, iar durata de realizare este de 24 luni.

 

Noua clădire a Judecătoriei Suceava va costa aproape 6 milioane de euro

Pe lângă lucrările care au demarat deja la Rădăuţi pentru edificarea unui nou sediu, conducerea Curţii de Apel Suceava a făcut demersuri pe lângă Ministerul Justiţiei pentru construcţia unui nou sediu destinat bunei desfăşurări a activităţii Judecătoriei Suceava.

Principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului au fost aprobați la faza ”Notă conceptuală și Temă de proiectare” în ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Justiției din data de 8 noiembrie 2017. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 4.890 mp, iar valoarea totală este de  26.975.196 de lei, echivalentul a 5.868.000 de euro.

Noua clădire se va ridica prin Compania Naţională de Investiţii pe o suprafaţă de 6.600 mp, teren situat în apropierea Liceului cu Program Sportiv (la fosta staţie de betoane). Terenul a fost atribuit în folosinţă gratuită Curţii de Apel Suceava de către Consiliul Local Suceava. 

Necesitatea acestei construcţii a plecat de la insuficienţa spaţiilor cu destinaţia de birouri personal şi săli de judecată în actuala clădire care asigură funcţionarea celor trei instanţe din municipiul Suceava, respectiv Curtea de Apel, Tribunalul şi Judecătoria.

Un alt imobil, cel în care îşi desfăşoară activitatea Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, necesită lucrări de îmbunătățire, dar din lipsa fondurile nu s-a demarat nici un fel de activitate de reabilitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua clădire a Judecătoriei Rădăuţi începe să prindă contur.
 Vizualizări articol: 1981 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noua clădire a Judecătoriei Rădăuţi începe să prindă contur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei