Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uniţi, mai puternici

Asocierea Sucevei cu şase municipii în proiectul „Moldova se dezvoltă”, aprobată în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O decizie istorică a fost luată în şedinţa de Consiliu Local de joi, 28 februarie, prin votarea asocierii municipiului Suceava cu municipiile Iaşi, Botoşani, Piatra Neamţ, Roman, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, în cadrul Asociaţiei „Moldova se dezvoltă”.

Proiectul „Moldova se dezvoltă” a fost lansat la Suceava în decembrie 2018 şi are ca scop dezvoltarea Moldovei din punct de vedere al infrastructurii, al mediului de afaceri, în domeniul învăţământului, al sănătăţii, mediului etc.

„În data de 23 ianuarie 2019 am avut o discuţie la Iaşi, pe aceasta temă, cu  preşedintele României, Klaus Iohannis, care ne-a felicitat şi ne-a încurajat să mergem înainte cu acest proiect care să reducă decalajul de dezvoltare dintre Moldova şi celelalte regiuni”, a menţionat primarul Ion Lungu, membru fondator al asociaţiei „Moldova se dezvoltă”.

Decizia nu a fost unanimă, realizarea proiectului primind contre în special de la consilierii PSD, care au categorisit iniţiativa ca fiind una politică, deşi nu există nici un fel de criteriu de apartenenţă politică pentru aderarea oraşelor din Moldova la asociaţie, ba mai mult, există deja solicitări de alăturare din partea mai multor localităţi, cu primari inclusiv de la PSD, după cum a ţinut să precizeze Ion Lungu. Mai mult, membrii PSD s-au opus la plata contribuţiei de 1 leu de persoană, decisă în cadrul asociaţiei, în funcţie de populaţia fiecărui oraş în parte, bani necesari pentru funcţionare şi demararea de proiecte comune.

Proiectul a trecut în cele din urmă, fiind făcut un pas important pentru concretizarea proiectului „Moldova se dezvoltă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asocierea Sucevei cu şase municipii în proiectul „Moldova se dezvoltă”, aprobată în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Asocierea Sucevei cu şase municipii în proiectul „Moldova se dezvoltă”, aprobată în Consiliul Local1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei