Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Administratorul firmei rădăuţene Cosadel, achitat într-un dosar de evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Vasile Constantin Lazăr, administratorul firmei Cosadel, cu puncte de lucru în Rădăuţi şi Marginea, a fost achitat ieri de magistraţii de la Tribunalul Suceava pentru acuzaţia de evaziune fiscală pentru care fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Acelaşi verdict a fost dat şi în cazul lui Cristian Chelu, un om de afaceri din Bucureşti, care a fost judecat pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Trebuie spus că prejudiciul de peste 700.000 de lei stabilit de anchetatori a fost achitat integral. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

Care erau acuzaţiile procurorilor

Procurorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că firma Cosadel este înfiinţată din 1998, iar încă din 2004 administrator este Constantin Vasile Lazăr. De-a lungul anilor, societatea s-a aprovizionat în mod constant cu diverse cantităţi de combustibil.

Din cercetările efectuate de comisari ai Gărzii Financiare Suceava, care au descoperit firul neregulilor în urma unui control inopinat, a rezultat că în perioada decembrie 2010-decembrie 2011, administratorul Lazăr a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii şi alte operaţiuni de achiziţie de carburanţi, de la o firmă din Bucureşti, administrată de celălalt inculpat, Cristian Chelu.   

Ancheta a arătat că achiziţiile făcute în baza a 24 de facturi şi avize de însoţire a mărfii, pentru cantitatea de peste 440.000 de litri de motorină, în valoare de 1.757.093 lei, au fost fictive.

Prin această operaţiune, au fost majorate nejustificat cheltuielile societăţii, pentru deducerea nejustificată a TVA-ului, susţin anchetatorii.

„În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 702.837 lei,  prin deducerea ilegală a TVA în sumă de 421.702 lei şi sustragerea de la plata impozitului pe profit în sumă de 281.135 lei”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au subliniat că rolul complicelui Cristian Chelu a fost esenţial, prin furnizarea de facturi fiscale şi avize de însoţire false.

„De asemenea, inculpatul Chelu Cristian i-a furnizat lui Lazăr Constantin Vasile contul bancar al societăţii pentru a se efectua o aşa-zisă plată a operaţiunilor fictive, pentru a crea aparenţa de legalitate şi realitate, însă sumele de bani virate cu titlu de plăţi au fost retrase în numerar în cea mai mare parte, nefiind folosite în activitatea economică a societăţii aşa-zis furnizoare”, au mai explicat procurorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul firmei rădăuţene Cosadel, achitat într-un dosar de evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorul firmei rădăuţene Cosadel, achitat într-un dosar de evaziune fiscală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei