Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel ignorat

Lungu: „Avem două milioane de lei pentru parcări. Lăsaţi-ne să le facem!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de suceveni care ar putea să îşi parcheze maşina pe spaţii frumos amenajate, cu covor asfaltic, borduri şi marcaje, în loc să se împotmolească în noroi ori să treacă prin gropi şi prin balast care zboară în toate direcţiile, mai au de aşteptat până când amenajarea celor aproape 4.400 de locuri de parcare rezidenţiale se va concretiza, pentru că orgoliile politice au primat din nou în faţa intereselor cetăţenilor.

Repus în discuţie pentru a şaptea oară, proiectul care ar putea face posibilă modernizarea a 1.161 de locuri de parcare din cartierul Obcini, 361 de locuri în Zamca, 1.755 în Centru şi George Enescu, precum şi 1.087 de locuri de parcare în Burdujeni, a fost respins din nou, cu doar un vot necesar pentru a se concretiza, consilierii PSD rămânând fermi în decizia de a nu-l vota, motivând că oricum nu s-ar putea face toate anul acesta, iar în cazul unora dintre locaţiile propuse ar exista probleme de încălcare a spaţiilor verzi.

Subiectul, intens discutat încă din iunie 2017, de când a fost pus în discuţie prima dată, a stârnit şi acum numeroase dispute, lucrurile încingându-se şi fiind aduse acuzaţii de ambele tabere politice din deliberativul local.

Încă de la început, primarul Ion Lungu, în calitate de iniţiator al proiectului de hotărâre, a făcut apel la toţi consilierii să ofere voturile necesare pentru a fi rezolvată o problemă stringentă a Sucevei.

„Puneţi-ne la încercare! Daţi un vot să putem demara aceste parcări, să facem ceva pentru oameni, pentru că problema parcărilor este una importantă şi deficitară, iar din acest blocaj nu câştigă nimeni. Ne înjură lumea şi pe noi, şi pe voi! Haideţi, în ceasul al 14-lea, votaţi acest proiect, după care nu aveţi decât să veniţi să ne certaţi că nu am fost în stare să-l ducem la îndeplinire...”, a declarat Ion Lungu.

Un îndemn asemănător a venit şi din partea viceprimarului Lucian Harşovschi, care s-a implicat în realizarea acestui proiect, lucrat în teren şi apoi în birouri, cu inspectorii din primărie, timp de mai multe luni de zile.

„Consilierii ALDE vor vota acest proiect, dând dovadă de consecvenţă. Probabil că amenajarea a 10, 20 sau 30 de locuri de parcare din cele propuse este discutabilă, dar ce facem cu celelalte câteva mii pe care sucevenii le aşteaptă de atâta timp?”, a anunţat şi liderul grupului, Ovidiu Milici.

Singurele voci contra au fost cele de la PSD, liderul grupului, Vasile Mocanu, lăsând să se înţeleagă că ar vota pentru, dar nu acum, ci după aprobarea bugetului, şi nu în forma actuală, ci într-una trunchiată: „Nu putem aproba să facem parcări fără a avea buget mai întâi, să spune că anul acesta putem face, de exemplu, 150 de locuri de parcare. Apoi le putem identifica cadastral şi să le amenajăm, în etape etc. Această trecere la grămadă a locurilor unde sunt parcate maşini este ilegală şi neavenită. Inventarierea unor locuri nu înseamnă şi amenajare de parcări”.

Reprezentanţii PSD au semnalat şi un alt aspect, care implică gestionarea parcărilor din oraş prin introducerea unei taxe speciale, aşa cum se practică la Fălticeni: „Suntem singurul municipiu de 100.000 de locuitori care nu are venituri semnificative din administrarea locurilor de parcare”.

Cu toate discuţiile şi argumentele pro şi contra, proiectul a rămas tot la nivel de intenţie, pentru că a întrunit 15 voturi pentru, în vreme ce pentru a fi adoptat erau necesare minimum 16 voturi, fiind vorba de patrimoniul municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Avem două milioane de lei pentru parcări. Lăsaţi-ne să le facem!”.
 Vizualizări articol: 1792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu: „Avem două milioane de lei pentru parcări. Lăsaţi-ne să le facem!”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei