Celebra, de acum, lopată cu care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mers săptămâna trecută pe șantierul șoselei de centură a municipiului Suceava, pentru a da un impuls simbolic finalizării lucrărilor, a fost iar prilej de dispută între PNL și PSD. Liderul grupului consilierilor județeni PSD, Mihai Grozavu, i-a reproșat, în ședința CJ de ieri, lui Gheorghe Flutur că a mers pe un șantier al unei investiții care nu este derulată de Consiliul Județean și, pe lângă asta, nici nu era echipat corespunzător normelor de protecție a muncii.
„Nu pot să mă duc pe un șantier organizat și contractat de altă instituție, să fac ordine. Nu este normal și nu este legal. (…) Legea interzice intrarea persoanelor străine pe șantier. Nici nouă nu ne-ar conveni ca la podul de la Verești să vină directorul de la Iași (n.r. – al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, responsabil de investiția la șoseaua de centură) și să ne spună ce e de făcut. Consilierii județeni ai PSD consideră utilă șoseaua de centură, dar se implică acolo unde le permite legea”, a spus Mihai Grozavu, oferind astfel și o explicație a motivului pentru care consilierii județeni PSD au declinat invitația lui Flutur de a-l însoți, săptămâna trecută, pe șantier.
„Nu trebuie să fim ghiocei”
Această atitudine i-a dat apă la moară lui Gheorghe Flutur, care i-a întrebat imediat pe social-democrați de ce, dacă fiecare trebuie să stea în pătrățica lui, îi solicită luări de poziții, inclusiv în ședința de ieri, în probleme care nu au legătură cu administrația județeană, dând ca exemplu creșterea prețului la lemnul de foc, extinderea rețelelor de gaz metan, regularizarea cursurilor de apă etc. El le-a spus consilierilor PSD, mai întâi pe un ton părintesc, apoi din ce în ce mai aspru, că toți sunt aleși de populația județului Suceava pentru a-i reprezenta acesteia interesele și nu pentru a se transforma „în avocați ai neputinței Centrului”.
Flutur i-a sfătuit să nu mai caute „în cărticică scuze”, ci să-și asume reprezentarea sucevenilor, „până la demisie”, cu riscul de a-și supăra șefii de partid. „Nu trebuie să fim ghiocei, ci să apărăm cu demnitate interesele populației din acest județ. DN 17 nu era în curtea Consiliului Județean, dar așa s-a construit, cu lopata la picior. Pentru drumul Pojorâta-Rarău s-au făcut, de asemenea, eforturi uriașe. Eu fac un rastel de 37 de lopeți și le dau celor care vreți să mergem împreună pe șantiere”, a afirmat Flutur, care a mai spus că a văzut „mulți de ăștia odihniți, care au tocită doar tastatura la tabletă, nu papucii, nu lopata” și că s-a cam săturat de ei. Președintele CJ le-a mai recomandat colegilor săi din consiliu să nu mai fie atât de preocupați de ce n-a avut pe șantier „cizme, bască sau cască”, să-și alunge „neputința de pe buze” și să pună presiune pe toate lucrările de investiții din județ, indiferent sub autoritatea cărei instituții se derulează.
Replici
Flutur le oferă lopeți consilierilor județeni PSD și îi invită să nu fie „avocații neputinței”
