Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A ignorat interdicţiile

Aflat în arest la domiciliu, un vicovean a fost prins în timp ce se plimba cu o maşină, deşi avea permisul de conducere reţinut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arcadie Plămadă, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Vicovu de Sus, pare certat cu orice normă legală. Plasat în arest la domiciliu de magistraţii din Galaţi, acolo unde este cercetat penal într-un dosar cu trafic de ţigări, vicoveanul a ignorat interdicţiile pe care le avea.

Fără să ţină cont că nu poate părăsi curtea de la Vicovu de Sus, Arcadie Plămadă s-a urcat la volanul unui autoturism marca Toyota Land Cruiser cu numere de Irlanda şi a plecat la plimbare. Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.40, maşina aflată între Vicovu de Jos şi Putna a fost trasă pe dreapta de lucrătorii Poliţiei Vicovu de Sus.

Ca şi cum încălcarea interdicţiei de a părăsi domiciliul nu era suficientă, poliţiştii au constatat că Arcadie Plămadă avea şi permisul de conducere reţinut. Mai mult, maşina prezenta o grămadă de nereguli, respectiv nu avea plăcuţă de înmatriculare pe partea din faţă, plăcuţa de înmatriculare de pe spate nu era conformă, avea lipsă documente, lipsă trusă-triunghi-stingător de incendiu şi poliţă RCA expirată. Ca urmare, poliţiştii i-au reţinut plăcuţa de înmatriculare şi l-au „fericit” şi cu o amendă în cuantum de 2.740 de lei. În plus, i-au întocmit un nou dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Pentru că a încălcat măsura arestului la domiciliu, poliţiştii au anunţat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Deoarece dosarul în care s-a dispus arestul la domiciliu este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Galaţi, procurorii rădăuţeni au precizat că această structură este cea care trebuie să ia măsurile legale care se impun.

Arcadie Plămadă este cercetat penal într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi. Dosarul este din 2017, iar la vremea respectivă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat pe 19 aprilie 32 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele unor persoane de pe raza judeţelor Galaţi, Suceava şi Botoşani, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea că în perioada august 2016 – aprilie 2017, pe raza judeţelor Galaţi şi Suceava a acţionat un grup infracţional organizat cu extensii în Ucraina, specializat în introducerea în România, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări şi în comercializarea acestora.

Grupul infracţional a fost constituit iniţial de inculpaţii Plamadă Arcadie, Cernescu Mihai Petru, Dediu Daniel Lili, Mitrofan Liliana şi alţii, inclusiv cetăţeni ucraineni. La grupul infracţional organizat au aderat, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Jescu Vasile Cristinel şi Borza Alexandru Iulian. În timp ce inculpaţii Plamadă Arcadie, Cernescu Petru şi făptuitorii ucraineni aveau rolul de a se ocupa de introducerea în România din Ucraina a cantităţilor de ţigări pe raza localităţii Vicovu de Sus şi de depozitarea temporară a acestora, Jescu Vasile Cristinel şi Borza Alexandru Iulian aveau rolul de a transporta cantităţile de ţigări către o parte dintre cumpărătorii acestora ce aveau rolul de a se ocupa de comercializarea en-detail, fiind utilizate, în acest scop, inclusiv autovehicule ce fuseseră modificate structural în vederea disimulării mărfii de contrabandă.

Dediu Daniel Lili şi Mitrofan Liliana, împreună cu alţi făptuitori, au constituit, pe raza judeţului Galaţi, o reţea de distribuţie a ţigărilor preluate de la ramura ce acţiona pe raza localităţii Vicovu de Sus.

S-a stabilit că în perioada de existenţă a grupului infracţional organizat (august 2016 – aprilie 2017) membrii acestuia au introdus în România, din Ucraina, în mod ilegal, peste 150.000 de pachete de ţigări de diferite mărci ce nu aveau aplicate timbre de accizare sau care aveau aplicate timbre de accizare emise de autorităţile fiscale ale statului vecin. Mai trebuie spus că la vremea respectivă Arcadie Plămadă a fost arestat, dar între timp măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aflat în arest la domiciliu, un vicovean a fost prins în timp ce se plimba cu o maşină, deşi avea permisul de conducere reţinut.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aflat în arest la domiciliu, un vicovean a fost prins în timp ce se plimba cu o maşină, deşi avea permisul de conducere reţinut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei