Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 50 (7051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Fundași mari, greșeli pe măsură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De unde să apuci acest El Clasico, terminat cu 3-0 pentru Barcelona pe Bernabeu, în condițiile în care mai toată lumea e de acord că Barcelona e dependentă de Messi, iar acesta n-a strălucit miercuri seară? Aș zice că nimic nu e ceea ce pare. În primul rând, Messi a avut rolul său, în jurul său gravita sistemul defensiv madrilen, astfel încât ceilalți coechipieri ofensivi aveau posibilitatea să se desfășoare. Poate o să surprind multă lume, însă părerea mea e că n-au făcut-o pe cât ar fi trebuit. Norocul lor că le-a dat o mână de ajutor tocmai punctul forte al apărării Realului, adică perechea de fundași centrali. Mai întâi, la o centrare țopăită a lui Dembélé, Ramos a ajuns în același timp cu Suarez, însă a pus piciorul cu frică, de parcă îi era frică de penalty. Apoi, campionul mondial Varane, aflat cu fața la poarta proprie, atacă greșit o centrare care-l depășise, astfel încât era o șansă minusculă ca devierea cu exteriorul să se strecoare printre adversar și poartă. A ieșit cum nu se poate mai rău, adică autogol. Practic, penalty-ul obținut de Suarez e mai curat decât celelalte faze de gol, chiar dacă brazilianul Casemiro are partea sa de vină. Iar aici, la penalty, s-a văzut cât de puțin contează pentru Messi să iasă în evidență, el permițându-i lui Suarez să se afirme plenar.

Din tabăra madrilenilor, Vinicius a ieșit mai șifonat decât merita. Fără acest puști brazilian, jocul gazdelor ar fi fost de o tristețe iremediabilă, vorba poetului, în condițiile în care artiștii Marcelo și Isco sunt ținuți în conservare. Enumăr trei dintre fazele cu care ar fi putut influența rezultatul. Un fault de penalty pe care nu l-a accentuat, punând ambele picioare în pământ înainte să cadă. Acea fază în care i-a ridiculizat pe Pique și Semedo, ultimul având norocul să devieze în corner. Și, nu în ultimul rând, după un șut blocat, a întors o minge ideală pentru Benzema, care și-a bătut joc de ea, lovind-o ”ignobil”. În fine, Realul are ocazia rapidă de a șterge această impresie deplorabilă și sunt sigur că albii nu vor mai repeta greșelile din Cupă. Dar nici Messi n-o să mai stea la cutie, nu-i e caracteristic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fundași mari, greșeli pe măsură.
 Vizualizări articol: 1325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fundași mari, greșeli pe măsură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei