Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Efecte legislative

Fondul de salarii din Primăria Suceava crește cu 3,4 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noile majorări salariale care se aplică bugetarilor, de la 1 ianuarie, precum și introducerea normei de hrană, obligatorie, de 300 de lei lunar, duce la creșterea cu 3,4 milioane de lei a fondului de salarii din Primăria Suceava.

Banii respectivi nu vin de la bugetul de stat, ci trebuie asigurați din resursele locale, în detrimentul unor investiții de care ar fi putut beneficia și contribuabilii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în ședința de Consiliu Local de vineri este pus în discuție și proiectul de hotărâre privind majorarea salariilor din Primărie ca urmare a creșterii salariului minim pe economie, decisă prin Ordonanță de Guvern, la finele anului trecut.

„Unde-i lege, nu-i tocmeală. Asta este situația. Va crește fondul de salarii al Primăriei undeva cu cinci la sută. În valoare absolută, 3,447 de milioane de lei este estimarea creșterii fondului de salarii, care include inclusiv creșterea salariului minim și indemnizația de hrană care a intrat în vigoare din luna decembrie”, a explicat edilul sucevean, care a recunoscut că modificările legislative au efecte directe asupra activității administrației locale.

„E bine că salariile sunt mari, dar e clar că afectează alte capitole, gen investiții”, a menționat Ion Lungu.

Salariile de bază ale angajaților Primăriei Suceava vor fi majorate, începând cu data de 1 ianuarie, cu 9,5%.

Drept urmare, cel mai mic salariu de bază din Primăria Suceava, pentru un referent debutant, care are doar liceul făcut, este de 2.184 de lei, un șofer, cu școală generală sau liceu, primește un salariu de bază de la 3.016 lei la 3.245 de lei, în funcție de încadrare, în vreme ce pentru un șef de serviciu salariul de bază este de 9.381 de lei pentru grad I sau 10.067 de lei pentru grad II.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondul de salarii din Primăria Suceava crește cu 3,4 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 2188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fondul de salarii din Primăria Suceava crește cu 3,4 milioane de lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte