Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opțional

Consiliul Județean al Elevilor încurajează introducerea educației juridice în școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Discuțiile cu privire la introducerea educației juridice ca disciplină opțională în școli s-au intensificat în ultimele luni, argumentele în favoarea acestui pasfiind tot mai vehiculate.

La ore elevii ar putea învăța despreaspecte ale sistemului judiciar din România, noțiuni de infracțiune, contravenție, răspundere penală și contravențională, lege, dreptate, drept, pedepse, măsurile educative aplicabile atât minorilor, cât și majorilor, dar și modalități de prevenire și recomandări pentru gestionarea stărilor conflictuale.

Consiliul Județean al Elevilor - CJE susține această inițiativă și transmite că sunt ultimele zile când elevii mai pot propuneca educația juridică să fie studiată drept disciplină opțională în anul școlar 2019-2020. CJEexplică în detaliu pașii care trebuie făcuți ca acest lucru să se concretizeze.

Elevii trebuie să ialegătura cu un profesor care săînțeleagă necesitatea studieriielementelor de educație juridică, acesta urmând să propună conducerii școlii/ liceului educația juridică ca disciplină opțională în curriculumul la decizia școlii, folosind programa disponibilă la https://goo.gl/KbVn2Y.
Apoi, părinții (pentru gimnaziu) sau elevii (pentru liceu) își aleg opționalele de pe lista școlii, printre care și educația juridică.
Asociația VeDemJust va organiza cursurile de formare profesională a profesorilor, care vor fi instruiți să predea educația juridică și vor primi credite profesionale recunoscute de Ministerul Educației, iar în toamnă, asociația va dona fiecărui elev de la clasele care vor studia educația juridica manualul tipărit alcătuit de judecătorul Cristi Danileț, disponibil și online.

Mesajul Consiliului Județean al Elevilor cu privire la această disciplină este următorul: „Îți dorești adăugarea educației juridice drept disciplină opțională? Nu trebuie decât să iei legătura cu un profesor care să prezinte conducerii școlii cererea ta și de un părinte, în cazul în care ești în gimnaziu, care să aleagă această disciplină ca opțional. Dacă ești la liceu poți face tu această alegere! Asociația VeDemJust va organiza cursuri de formare a profesorilor împreună cu credite profesionale recunoscute de Ministerul Educației. În toamna anului 2019, asociața VeDemJust va dona fiecărui elev doritor să studieze educația juridică un manual tipărit alcătuit de judecătorul Cristi Danileț”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Județean al Elevilor încurajează introducerea educației juridice în școli.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Județean al Elevilor încurajează introducerea educației juridice în școli5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte