Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai scump

Nemulţumiri mari printre pescarii suceveni, legate de costul permiselor pentru 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domeniul pescuitului sportiv din Suceava s-a aflat ani buni la rând într-un adevărat haos, existând mai multe asociaţii care emiteau permise de pescuit, unele dintre ele fără a avea acest drept. Scandalurile s-au ţinut lanţ, mai ales la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava, care a emis la un moment dat permise deși Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) transmisese clar că nu mai are acest drept. De anul trecut, din vară, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Botoşani a câştigat licitaţia de utilizare pe următorii zece ani a celor mai importante cursuri de apă din Suceava. Dacă din acest punct de vedere lucrurile s-au reglat, pescarii au acum o nouă nemulţumire.

 

Pescuitul costă mai mult din mai multe motive

Sucevenii care s-au prezentat la punctul de lucru deschis de AJVPS Botoșani pe strada Traian Vuia din municipiul reședinţă de judeţ cu intenţia de a-și scoate permisul de pescuit valabil pentru 2019 au aflat că trebuie să scoată din buzunar 260 de lei. Asta în condiţiile în care în anii trecuţi plăteau 100-110 lei. Unii au acceptat situaţia și au plătit, în timp ce alţii au refuzat, considerând că suma este mult prea mare.

„Nu se poate așa ceva, în Belgia un permis de pescuit este 11 euro, în Italia am dat 22 de euro, iar la Suceava să dăm 50 de euro? Mi se pare prea mult, având în vedere și cum sunt întreţinute cursurile de apă și la cât de mulţi braconieri sunt”, ne-a declarat un pescar.

Pentru lămuriri, Monitorul de Suceava l-a contactat pe directorul AJVPS Botoşani, inginerul Cosmin Humelnicu. Acesta a explicat că permisul de pescuit costă 160 de lei, în timp ce 100 de lei este taxa de membru al AJVPS Botoșani, care se plătește o singură dată. Cum sucevenii nu au avut până acum motive să fie membri ai AJVPS Botoșani, mai toţi trebuie să dea și cei o sută de lei.

„Acea taxă de 100 de lei nu se plătește în fiecare an, este doar o taxă de înscriere în AJVPS Botoșani, care se achită o singură dată. Am deschis un punct de lucru și în Suceava, tocmai pentru a veni în sprijinul sucevenilor, însă pescarii trebuie să înţeleagă că avem și costuri importante de suportat”, susţine Cosmin Humelnicu.

 

AJVPS Botoșani are monopol pe principalele cursuri de apă 

Cum AJVPS Botoșani are monopol pe majoritatea cursurilor de apă din Suceava și Botoșani, pescarii nu au prea multe alternative la dispoziţie. Unii spun că preferă să pescuiască ilegal și eventual să încaseze o amendă, decât să dea cei 260 de lei.

Directorul AJVPS Botoșani spune că are încheiat protocol cu Jandarmeria Suceava și se vor face controale săptămânal.

Este pentru prima dată în istoria asociaţiei din Botoşani când s-au câştigat zone de pescuit şi din judeţul Suceava.     

AJVPS Botoșani a primit spre concesionare, în urma licitaţiei organizate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), următoarele cursuri de apă:  râul Siret, 123 de kilometri, de la graniţa cu Ucraina până la limita de judeţ, la Dolhasca, Acumularea Rogojeşti, 10 hectare – Grămeşti, Acumularea Bucecea, 6 hectare - Adâncata, râul Suceava, 97 de kilometri, de la confluenţa cu pârâul Putna, până la confluenţa cu râul Siret, Şomuzul Mare şi afluenţi - 49 de kilometri – de la izvoare până la confluenţa cu Siretul, Şomuzul Mic şi afluenţi - 31 de km – de la izvoare până la confluenţa cu râul Siret.

Pare oarecum hilar ca o asociaţie din Botoșani să elibereze permise de pescuit pentru Suceava, însă la asta s-a ajuns din cauza modului în care au tratat problema în ultimii ani asociaţiile de profil din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumiri mari printre pescarii suceveni, legate de costul permiselor pentru 2019.
 Vizualizări articol: 8066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nemulţumiri mari printre pescarii suceveni, legate de costul permiselor pentru 20191.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte