Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 februarie 2019

Pacienţii vor primi raport scris cu îngrijirile primite în Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienţii Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava vor primi, începând de luna viitoare, un raport scris al îngrijirilor de care au avut parte pe durata spitalizării. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că de luna viitoare unitatea medicală implementează aşa-numitul plan de îngrijiri, care completează foaia de lucru generală şi care are ca scop creşterea calităţii îngrijirii medicale, dar şi responsabilizarea asistentului medical şi evidenţierea tuturor îngrijirilor acordate.

Directorul de îngrijiri, Doina Chirap, a explicat că practic este vorba despre o evaluare a manifestărilor de dependenţă pe fiecare dintre cele 14 nevoi fundamentale, necesităţi vitale esenţiale omului pentru asigurarea stării de bine din punct de vedere fizic şi mintal: de a respira; a se alimenta şi hidrata; a elimina; a se mişca, a păstra o bună postură; a dormi, a se odihni; a se îmbrăca şi dezbrăca; a-şi menţine temperatura corpului în limite normale; a fi curat, a-şi proteja tegumentele; a evita pericolele; a comunica; a acţiona după credinţele şi valorile sale; a se realiza; a se recreea; a învăţa. Astfel se stabileşte scorul de dependenţă la internare, pe baza căruia se stabilesc îngrijirile pe care trebuie să le acorde asistenta, atât cele generale, cât şi cele specifice fiecărei secţii. Acestea se consemnează amănunţit în planul de îngrijiri şi în rezumat, în raportul care se înmânează pacientului la externare şi sunt asumate, sub semnătură, de acesta, că le-a primit întocmai.

Odată cu planul de îngrijiri, în Spitalul de Urgenţă Suceava apare şi poziţia de „tutore de îngrijiri”, neremunerată, dar cu responsabilităţi stricte faţă de pacienţi. În unele secţii cu mai mulţi tutori, cum ar fi Anestezie Terapie Intensivă, există şase asistente medicale cu astfel de responsabilităţi. În acest fel, unitatea medicală merge spre „ocuparea spre sută la sută a timpului de lucru al personalului medical” şi după aceste rapoarte se va face şi salarizarea, după cum a precizat managerul Rîmbu. „Suntem bine plătiţi şi trebuie să dăm satisfacţie faţă de efortul făcut de societate pentru asta. Trebuie să fim mai aproape de intimitatea medicală a bolnavului”, a subliniat Rîmbu.

Raportul semnat de pacient ca fiind întocmai cu îngrijirile primite în spital este şi o modalitate de protecţie a unităţii medicale faţă de reclamaţii ulterioare, că cel internat nu a beneficiat de serviciile la care avea dreptul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii vor primi raport scris cu îngrijirile primite în Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 3231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Pacienţii vor primi raport scris cu îngrijirile primite în Spitalul de Urgenţă Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte