Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţii

Patru olimpiade naţionale, găzduite de Suceava în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va fi, în acest an, gazdă pentru patru olimpiade naţionale, competiţii ce vor antrena sute de elevi şi profesori din toată ţara.

Evenimentele sunt organizate de Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, la asigurarea bunului mers al concursurilor participând şi Universitatea „Ştefan cel Mare”, dar şi alte instituţii partenere.

Olimpiada Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului” (31 ianuarie – 5 februarie), Olimpiada de Limbă polonă maternă (14-16 martie), Olimpiada Naţională de Informatică, secţiunea liceu (30 aprilie – 5 mai) şi Olimpiada de Creativitate Ştiinţifică(15-20 iunie) sunt cele patru olimpiade care se vor desfăşura la Suceava.

În plus, potrivit lui Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al IŞJ Suceava, pe lângă cele patru olimpiade, în judeţ vor fi organizate şi câteva concursuri naţionale: Concursul Naţional „Cultură şi Spiritualitate” de la Putna, pentru elevii de gimnaziu (15-19 mai), Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica” Voroneţ (4-8 februarie), Concursul Naţional Istoria şi Tradiţiile Ucrainenilor (10-12 mai), Pregătirea şi selecţia lotului restrâns pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (mai şi iulie).

 

Ştiinţele Pământului

Prima competiţie pe care Suceava o pregăteşte este etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare „Ştiinţele Pământului”, de la începutul lunii februarie, concurs care va angrena cei mai buni liceeni de la patru discipline şcolare importante: fizică, biologie, chimie şi geografie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Societatea Ştiinţifică „Cygnus” - Centrul UNESCO din Suceava sunt instituţiile care vor asigura desfăşurarea concursului. 

Olimpiada „Ştiinţele Pământului” se adresează elevilor din învăţământul liceal, are două probe de concurs: proba teoretică şi proba practică, fiecare cu durata de 3 ore, cu întrebări din toate cele patru discipline de concurs.

Totodată, după olimpiadă, în perioada 5-11 februarie, tot la Suceava se va desfăşura pregătirea şi selectarea lotului de elevi care va reprezenta Suceava la etapa internaţională a olimpiadei. 

 

Polonă şi Informatică

Urmează în martie Olimpiada de Limbă Polonă Maternă, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Uniunea Polonezilor din România şi Ambasada Poloniei din România. În mod tradiţional, competiţia se ţine la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Tot în acest an, în primăvară, Suceava va fi gazdă a Olimpiadei Naţionale de Informatică, secţiunea liceu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, alături de partenerii săi, printre care şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, urmând să stabilească toate coordonatele evenimentului.

La etapa naţională a Olimpiadei de Informatică pentru liceu, cele două probe practice, de testare a cunoştinţelor, se desfăşoară pe parcursul a două zile, în laboratoarele din centrele de concurs. Suceava a mai găzduit acest concurs în 1996.

 

Creativitate Ştiinţifică, prima ediţie, la Suceava

Pentru acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, alături de Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Societatea Ştiinţifică „Cygnus” pregătesc prima ediţie a Olimpiadei de Creativitate Ştiinţifică, dedicată elevilor cu aptitudini deosebite în domeniul creativităţii ştiinţifice, al inventicii şi inovării.

Elevii vor participa în concurs cu un proiect sau un studiu din domeniul ştiinţific, tehnic, al inovării sau al inventicii, care încearcă să rezolve sau să explice o problemă a societăţii.

Olimpiada Naţională de Creativitate Ştiinţifică este deschisă elevilor din clasele a V-a - a XII-a (a XIII-a).

Criteriile de jurizare vor ţine cont de: respectarea rigurozităţii ştiinţifice; importanţa şi relevanţa proiectului în domeniu; nivelul de aprofundare a temei; nivelul de noutate a proiectului prezentat; activitatea elevilor în scopul atingerii obiectivelor proiectului. Competiţia are şi o etapă internaţională, unde România va participa cu două echipe, şi anume o echipă formată din seniori şi una formată din juniori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru olimpiade naţionale, găzduite de Suceava în acest an.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Patru olimpiade naţionale, găzduite de Suceava în acest an4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte